Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.icm.edu.pl!news.pse.pl!news.wp-pwn.waw.pl!not-for-mail
From: Idzia <i...@w...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: tort pietrowy
Date: Mon, 03 Sep 2001 13:54:58 +0200
Organization: Wydawnictwa Prawnicze PWN
Lines: 18
Message-ID: <3...@w...com.pl>
NNTP-Posting-Host: komp108.wp.waw.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win98; I)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:65695
Ukryj nagłówki
Przy okazji 1 rocznicy slubu naszlo mnie na zrobienie czegos
specjalnego, oprocz wybranych potraw ktore sa przez mojego meza bardzo
lubiane, badz potraw bedacych milym wspomnieniem z naszego weseliska,
naszlo mnie na zrobienie niewielkiego tortu pietrowego. Mam tylko
dylemat co do wyboru masy, badz kremu do tegoz tortu - bedzie on z
pewnoscia makowy i chcialabym aby jedna z warstw byla orzechowa.
Jednakze wydaje mi sie ze jak przyloze na dolny tort jeszcze drugi na
gore to mi sie to wszystko zapadnie (wszystkie przepisy na krem
orzechowy wydaja mi sie ze tak to nazwe "lejace").
Bardzo Was prosze zatem o przepisna krem orzechowy, bac sugestie do
wykorzystania innych , dobrych i sprawdzonych kremow z jak najmniejsza
iloscia masla itp.Jesli nie znacie takowych, to moze jest godny
polecenia gotowy krem?
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Idzia
|