Data: 2007-04-19 05:24:52
Temat: tym razem zupa z porów!
Od: "PabloGT" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
witam!
Patrze na grupie cos o zupie cebulowej, a ja podam przepis na zupe z porów
( z żadych dzinsów etc)
Rosół z kury lub wolowiny albo to i to ( zeby było szybko osobiscie uzywam z
kostki)
Pora kroimiy na 4 i drobniutko, wrzucamy do wywaru.
Gotujemy az por zacznie sie rozplywac.
Dodajemy ser topiony i smietane (ilości dowolne jak kto woli) przyprawy sol,
peper itd
Na koniec grzanki i możemy zajadac.
Super na sniadanie, czas przygotowania ok 20min
Ilosci:
Jak na dwie oosby:
wywar 0,4l
por 1szt (sredni)
Jeden ser topiony
100ml śmietany 18%
Grzanki ile kto ma ochoty ( osbiscie kroje jedna bułke w kosteczke i na
masełku)
Dla efektu grzanki prosto z patelni do talerza fajny dzwiek one robią
pozdrawiam i smacznego
PabloGT
|