« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-03-17 21:02:57
Temat: udany eksperyment z roladą mięsną :-)Spieszę donieść, że zrobiłam eksperyment i nawet się udał.
Filet z indyka nafaszerowałam nadzieniem zrobionym z:
podduszonej cebuli, mieszanki warzywnej mrożonej (kalafior, brokuły,
marchewka) i kaszy jęczmiennej. Wszystko oczywiście posolone, z dodatkiem
pieprzu i zielonej czubrycy.
Roladę zwinęłam, obwiązałam nitką, obsmażyłam na patelni i włożyłam do
piekarnika z odrobiną masła i oleju z pestek winogron. Pod koniec dolałam
trochę wody.
Wyszło bardzo dobre. Polecam i jeszcze raz dziękuję Wam za pomysły na
nadzienie.
Niedługo następne testy roladowe :-)
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-03-17 21:07:50
Temat: Re: udany eksperyment z roladą mięsną :-)Barbara K. napisał(a):
>zielonej czubrycy.
A co ta cudo?
--
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-03-17 21:09:07
Temat: Re: udany eksperyment z roladą mięsną :-)Paulinka napisał(a):
[errata]
A co to za cudo?
--
Paulinka (teraz brzmi po polsku)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-03-17 21:22:54
Temat: Re: udany eksperyment z roladą mięsną :-)> A co to za cudo?
Kiedyś chyba była dyskusja na temat czubrycy (czy to jedna roślina, czy
mieszanka przypraw). Moja to chyba jedna, ale głowy nie dam. Kupiłam kiedyś
trochę przypraw na jarmarku, ale na niejednym rynku pewnie też można je
dostać. W torebeczce foliowej z opisem czubryca zielona albo czerwona
(ostrzejsza).
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-03-17 21:36:53
Temat: Re: udany eksperyment z roladą mięsną :-)A ta Marysia to robi z Toba te rolady czy tylko nas tak pozdrawia??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-03-17 21:51:43
Temat: Re: udany eksperyment z roladą mięsną :-)
"Paulinka" <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> wrote in message
news:ethldn$2on$6@node4.news.atman.pl...
> Paulinka napisał(a):
> [errata]
>
> A co to za cudo?
Bułgarska (turecka) przyprawa
http://www.fabrykasmakow.pl/shoper/index.php?product
s=product&prod_id=161
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-03-17 21:55:43
Temat: Re: udany eksperyment z roladą mięsną :-)
"Paulinka" <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> wrote in message
news:ethlba$2on$5@node4.news.atman.pl...
> Barbara K. napisał(a):
> >zielonej czubrycy.
http://www.przyprawy.net.pl/go/_category/?idc=id_5
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-03-17 22:04:36
Temat: Re: udany eksperyment z roladą mięsną :-)On Mar 17, 10:51 pm, "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> "Paulinka" <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> wrote in message
>
> news:ethldn$2on$6@node4.news.atman.pl...
>
> > Paulinka napisał(a):
> > [errata]
>
> > A co to za cudo?
>
> Bułgarska (turecka) przyprawahttp://www.fabrykasmakow.pl/shoper/index.ph
p?products=product&prod_id...
Krwniaczka cząbru.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-03-17 22:09:08
Temat: Rolada mięsna - przepis60 dag karkówki
2 cebule
2 czerwone papryki
20 dag boczniaków
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
Mięso umyć, rozkroić na płat o grubości około 1 cm. Rozłożyć
płasko, oprószyc solą i pieprzem, odłożyć na pół godziny.
Boczniaki oczyścić, przebrać, umyć, osuszyć. Cebule obrać i
pokroić na cząstki. Papryki umyć, przekroić na pół, oczyścić
z nasion a miąższ pokroić w paski. Natkę umyć i posiekać.
Boczniaki, pokrojoną paprykę oraz cebulę ułożyć rzędami na
mięsie. Posypać natką. Zrolować ciasno i związać nitką
kuchenną. Piec około 90 minut w zamkniętym naczyniu
żaroodpornym w temperaturze 220 stopni C.
Z braku boczniaków można zastosować pieczarki, też dobre.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-03-18 06:16:28
Temat: Re: udany eksperyment z roladą mięsną :-)
> Niedługo następne testy roladowe :-)
>
> Pozdrawiamy
> Barbara i Marysia
>
W temacie "34-urodziny" podawałam przepis na - roladki z piersi
kurczaka/indyka z nadzieniem
pietruszkowo-orzechowym w ramach eksperymentów warto wypróbować :-)
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |