Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia w temacie smalcu

Grupy

Szukaj w grupach

 

w temacie smalcu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-12 09:13:14

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora



>
> Eee tam. Zawsze kupuje mielona slonine w Carrefour i wychodzi z tego
pyszny
> smalec. Po wygladzie widac, ze dobra - biala, z odrobinka jasnoczerwonego
> miesa. A przynajmniej tyle sie babrac nie trzeba - jakbym miala sama kroic
> albo mielic to bym chyba z niej zrezygnowala :-/

*****
No kochana, przygotuj sie TERAZ to niejedna ciezka praca kuchenna przed Tobą
.... ;-)
(no chyba ze se od poczatku inaczej wychowasz)

>
> Macabra

AniaK (Zyczliwa)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-12 09:17:34

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: XaN <x...@m...art.pl> szukaj wiadomości tego autora


> A ja dodaje jeszcze troche startych kwasnych jablek, mniam ;o)
to ja jeszcze proponuje troche szlachetniejszego miesa typu boczek

--
[ `Y$b. _,dP"^^^"Y$b. $$b. ,$$P""|GG: #393759 x...@m...art.pl ]
[ `Y$bdP' ,g=-.$$ $$$b. ,$P' : B409BA0801CD21C3624152647A4F2053]
[ _,d$Y$b. d$' $$-.$$`Yb.$$' : 705259744E4945210D0A24 ]
[,dP' `Y$b. Y$b.d$P' Y$ `Y$$ | http://www.xan.metal.art.pl ]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 09:27:23

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: a...@p...onet.pl (Agnieszka Roos) szukaj wiadomości tego autora

From: "Ana" <a...@e...com.pl>

> *****
> No kochana, przygotuj sie TERAZ to niejedna ciezka praca kuchenna przed
Tobą
> .... ;-)
> (no chyba ze se od poczatku inaczej wychowasz)

No kochana, mieszkamy juz razem od roku, wiec wiadomo czego sie podziewac. A
poza tym - monrz nie lubi smalcu (dzikus ;-))

Macabra

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 09:30:43

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "Niunieczka" <n...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

> tym smalcem karmiam nasza Krysie Opakowana i Mechcie jakesmy sie w marcu
> spotkaly, zjadly, przezyly i nawet na zadowolone wygladaly;-)
> Do smalcu dodaje cebule - troszke roztopionego tluszczu odlewam na mala
> patelnie, podsmazam cebule o dodaje pod koniec procesu smalcowego;-)
> Rowniez pod koniec dodaje: lyzke vegety (niekoniecznie, jak mnie najdzie),
> ziola: tymianek, czaber, majeranek. Tymianku i majeranku wiecej, czabru
> troszke.
> Ziola to pod sam koniec, bo inaczej zwegla sie na amen.
>
> pozdrawiam serdecznie
> Basia

No wlasnie tak mi sie wydawalo ze w tym smalsu to byl tymianek ale pewnosci
nie mialam ;o)
dzieki przy nastepnej produkcji dosypie tego i owego
Niunia wielbicielka ziemniakow


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 13:17:41

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 12 Sep 2002 08:20:57 +0200, "Basia"
<b...@p...onet.pl> wrote:

>> Ale z mielonej nie jest taki dobry jak z krojonej :o), brzydkie skwarki
>ma.
>
>ja nie mam takich rozterek, u mnie mielonej nie ma a z reszta obawialabym
>sie czy tam jakiego loju czy innego swinstwa nie pchaja.
>
>pozdrawiam
>Basia
>
>
prawdziwy loj to NIE jest swinstwo

Trys, z Frontu Obrony Loju ;)
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 13:17:49

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>Basiu a do tego smalcu to dodałas moze przypraw?
>Najlepszy smalec jadlam w Nowym Targu w kanajpie "Goralsko Strawa" dalwali
>tam do niego jakies zielsko
>ale jak dotad nie udalo mi sie go podrobic ;o(
>>
>Niunia
>


jej smalec to nagrody moze zbierac. wiem, probowalam, pamietam
;))

Trysia , "elegancka kobieta od Diora, starannie opakowana , o
powloczystym spojrzeniu, lamiaca serca mezczyzn, wulkan emocji ,
biznes lumen od Caffe Za Slupem, kobieta pelna czaru" [Jola L-L
i Lilla]


K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 13:17:51

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 12 Sep 2002 09:17:34 +0000 (UTC), XaN <x...@m...art.pl>
wrote:

>
>> A ja dodaje jeszcze troche startych kwasnych jablek, mniam ;o)
>to ja jeszcze proponuje troche szlachetniejszego miesa typu boczek


u nas nie ma takich przysmakow jak slonina, wiec robie z
boczku...wedzonego i nie wedzonego, szukam takich paczek z
resztkami i niewypalami, znaczy zle skrojone, koncowki etc, a i
tak musze dodawac takiego ceresu tutejszego :(

Trysia , "elegancka kobieta od Diora, starannie opakowana , o
powloczystym spojrzeniu, lamiaca serca mezczyzn, wulkan emocji ,
biznes lumen od Caffe Za Slupem, kobieta pelna czaru" [Jola L-L
i Lilla]


K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 18:29:46

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


>
>
> jej smalec to nagrody moze zbierac. wiem, probowalam, pamietam
> ;))

;-)))))))zatem nadstawiam tors pod medale;-)


pozdrawiam serdecznie
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 18:35:31

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> prawdziwy loj to NIE jest swinstwo

Natenczas Wojski chwycil swój róg bawoli
dlugi, cetkowany, krety [...]
"Pan Tadeusz" ksiega XIII
--
Pozdr. Jerzy Nowak

"Learn the rules. Then break some."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 18:37:54

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> u nas nie ma takich przysmakow jak slonina, wiec robie z
[...]

To w co u was te swinie sie ubieraja?
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak

"Learn the rules. Then break some."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kulinarne foux pas !
Re: Jaka szarlotka (przepis potrzebny) HELP
Zupa rybna (P)
przepis na dobry piernik .
garnki - jakie zepter czy może inne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »