Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia w temacie smalcu

Grupy

Szukaj w grupach

 

w temacie smalcu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-11 18:37:26

Temat: w temacie smalcu
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Chlop mi marudzil zeby mu smalcu zrobic (Krysia i Mechcia wiedza jakiego;-).
Nie lubie krojenia sloniny, noz w maszynce do mielenia stepil sie
dokumentnie i myslalam jak z tego wybrnac zeby przez godzine sloniny nie
kroic no i wpadlam na taki pomysl - pokrojona w paski slonine zamrozilam i
taka kamienna potraktowalam jak marchewke - w malakserze starlam na
wiorki;-)
Mezus wlasnie zjada kanapki ze smalcem i popija piwkiem, mine ma bloga wiec
chyba dobre wyszlo;-)


pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-12 04:13:13

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "Kamas.hw" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


>
>
A u nas można kupić mieloną

--
pozdrawiam:-)
Sławomir J. Marusiński (Kamas.hw)
Gdańsk, UIN 14539957


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 05:09:21

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "Gośka z Lublina" <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

U nas też.
Gośka (Lublin)

Użytkownik "Kamas.hw" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:alp55r$joo$1@news.tpi.pl...
>
> >
> >
> A u nas można kupić mieloną
>
> --
> pozdrawiam:-)
> Sławomir J. Marusiński (Kamas.hw)
> Gdańsk, UIN 14539957
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 06:06:06

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "misiorek :o\)" <m...@a...katowice.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Gośka z Lublina" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:alp7hj$r1k$1@news.tpi.pl...
> U nas też.
> Gośka (Lublin)


Ale z mielonej nie jest taki dobry jak z krojonej :o), brzydkie skwarki ma.

pozdrawiam
misiorek :o)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 06:20:57

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ale z mielonej nie jest taki dobry jak z krojonej :o), brzydkie skwarki
ma.

ja nie mam takich rozterek, u mnie mielonej nie ma a z reszta obawialabym
sie czy tam jakiego loju czy innego swinstwa nie pchaja.

pozdrawiam
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 07:32:47

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:alpb9s$db0$1@news.tpi.pl...
> > Ale z mielonej nie jest taki dobry jak z krojonej :o), brzydkie skwarki
> ma.
>
> ja nie mam takich rozterek, u mnie mielonej nie ma a z reszta obawialabym
> sie czy tam jakiego loju czy innego swinstwa nie pchaja.

Ale taką zmrożona to się też dobrze kroi normalnie nożem... Takiej w
temperaturze pokojowej to się wcale nie da kroić - wyślizguje się.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 08:51:34

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "Niunieczka" <n...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Chlop mi marudzil zeby mu smalcu zrobic (Krysia i Mechcia wiedza
jakiego;-).
> Nie lubie krojenia sloniny, noz w maszynce do mielenia stepil sie
> dokumentnie i myslalam jak z tego wybrnac zeby przez godzine sloniny nie
> kroic no i wpadlam na taki pomysl - pokrojona w paski slonine zamrozilam i
> taka kamienna potraktowalam jak marchewke - w malakserze starlam na
> wiorki;-)
> Mezus wlasnie zjada kanapki ze smalcem i popija piwkiem, mine ma bloga
wiec
> chyba dobre wyszlo;-)
>
>
> pozdrawiam
> Basia

Basiu a do tego smalcu to dodałas moze przypraw?
Najlepszy smalec jadlam w Nowym Targu w kanajpie "Goralsko Strawa" dalwali
tam do niego jakies zielsko
ale jak dotad nie udalo mi sie go podrobic ;o(
>
Niunia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 08:58:16

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: a...@p...onet.pl (Agnieszka Roos) szukaj wiadomości tego autora

From: "Basia" <b...@p...onet.pl>

> > Ale z mielonej nie jest taki dobry jak z krojonej :o), brzydkie skwarki
> ma.
>
> ja nie mam takich rozterek, u mnie mielonej nie ma a z reszta obawialabym
> sie czy tam jakiego loju czy innego swinstwa nie pchaja.

Eee tam. Zawsze kupuje mielona slonine w Carrefour i wychodzi z tego pyszny
smalec. Po wygladzie widac, ze dobra - biala, z odrobinka jasnoczerwonego
miesa. A przynajmniej tyle sie babrac nie trzeba - jakbym miala sama kroic
albo mielic to bym chyba z niej zrezygnowala :-/

Macabra

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 09:00:47

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "misiorek :o\)" <m...@a...katowice.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:alpkos$300$1@news.tpi.pl...
> Do smalcu dodaje cebule - troszke roztopionego tluszczu odlewam na mala
> patelnie, podsmazam cebule o dodaje pod koniec procesu smalcowego;-)
> Rowniez pod koniec dodaje: lyzke vegety (niekoniecznie, jak mnie najdzie),
> ziola: tymianek, czaber, majeranek. Tymianku i majeranku wiecej, czabru
> troszke.
> Ziola to pod sam koniec, bo inaczej zwegla sie na amen.

A ja dodaje jeszcze troche startych kwasnych jablek, mniam ;o)

pozdrawiam
misiorek :o)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-12 09:02:33

Temat: Re: w temacie smalcu
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Basiu a do tego smalcu to dodałas moze przypraw?
> Najlepszy smalec jadlam w Nowym Targu w kanajpie "Goralsko Strawa" dalwali
> tam do niego jakies zielsko
> ale jak dotad nie udalo mi sie go podrobic ;o(


tym smalcem karmiam nasza Krysie Opakowana i Mechcie jakesmy sie w marcu
spotkaly, zjadly, przezyly i nawet na zadowolone wygladaly;-)
Do smalcu dodaje cebule - troszke roztopionego tluszczu odlewam na mala
patelnie, podsmazam cebule o dodaje pod koniec procesu smalcowego;-)
Rowniez pod koniec dodaje: lyzke vegety (niekoniecznie, jak mnie najdzie),
ziola: tymianek, czaber, majeranek. Tymianku i majeranku wiecej, czabru
troszke.
Ziola to pod sam koniec, bo inaczej zwegla sie na amen.

pozdrawiam serdecznie
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kulinarne foux pas !
Re: Jaka szarlotka (przepis potrzebny) HELP
Zupa rybna (P)
przepis na dobry piernik .
garnki - jakie zepter czy może inne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »