Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Claris" <c...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: zapiekanka z cukinii - WYKONAŁAM!
Date: Thu, 11 Jul 2002 10:58:53 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <agjha8$9hg$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: host227-68.datastar.pl
X-Trace: news2.tpi.pl 1026377865 9776 62.89.68.227 (11 Jul 2002 08:57:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 11 Jul 2002 08:57:45 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:116080
Ukryj nagłówki
Mnie smakowała bardzo - dałam świeże oregano i bazylię!
Siedziała w piekarniku dość długo a my z trudem mogliśmy opanować
ślinotok...
I wszystko byłoby ok gdyby nie jedna moja wątpliwość, która wylazła już po
rozpoczęciu jedzenia...cukinia nie była bardzo miękka, momenatmi wręcz
twardawa (była młodziutka, w piekarniku zapiekanka była około godziny) - czy
ona powinna być wcześniej podduszona? Bo ja dałam surową pokrojoną w
kosteczke... Zjedliśmy bo ząbki w końcu mamy i to całkiem sprawne, ale
niepewność pozostała!
Dodam tylko, że do zapiekanki zajadaliśmy bagietke posmarowaną czosnkiem z
oliwą (taką z dodatkiem papryki ostrej) i podpieczoną w piekarniku - pycha!
Ponieważ zostało mi jeszcze 5 cukiń i kilka kabaczków (a znajomi już wszyscy
obdarowani), a na ogrodzie następne osiągają słuszne rozmiary to i
następnych przepisów na cukienię spróbuje...
A do zapiekanki - może mi autor (Liska, Talka) podpowiedzieć czy oryginalnie
ta cukinia ma być surowa czy już podpieczona?
Pozdrowienia,
--
Claris /ona/ z Wrocławia
c...@w...pl
|