Data: 2002-07-11 08:58:53
Temat: zapiekanka z cukinii - WYKONAŁAM!
Od: "Claris" <c...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mnie smakowała bardzo - dałam świeże oregano i bazylię!
Siedziała w piekarniku dość długo a my z trudem mogliśmy opanować
ślinotok...
I wszystko byłoby ok gdyby nie jedna moja wątpliwość, która wylazła już po
rozpoczęciu jedzenia...cukinia nie była bardzo miękka, momenatmi wręcz
twardawa (była młodziutka, w piekarniku zapiekanka była około godziny) - czy
ona powinna być wcześniej podduszona? Bo ja dałam surową pokrojoną w
kosteczke... Zjedliśmy bo ząbki w końcu mamy i to całkiem sprawne, ale
niepewność pozostała!
Dodam tylko, że do zapiekanki zajadaliśmy bagietke posmarowaną czosnkiem z
oliwą (taką z dodatkiem papryki ostrej) i podpieczoną w piekarniku - pycha!
Ponieważ zostało mi jeszcze 5 cukiń i kilka kabaczków (a znajomi już wszyscy
obdarowani), a na ogrodzie następne osiągają słuszne rozmiary to i
następnych przepisów na cukienię spróbuje...
A do zapiekanki - może mi autor (Liska, Talka) podpowiedzieć czy oryginalnie
ta cukinia ma być surowa czy już podpieczona?
Pozdrowienia,
--
Claris /ona/ z Wrocławia
c...@w...pl
|