Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.nask.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "waldek" <x...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: zasmazanka z kalafiora [P]
Date: Mon, 4 Nov 2002 11:44:28 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <aq5j2k$m93$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: alpha.ckp.pl
X-Trace: news2.tpi.pl 1036406676 22819 212.160.198.2 (4 Nov 2002 10:44:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 4 Nov 2002 10:44:36 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:132977
Ukryj nagłówki
============
Po sprowokowanym przez grupe zurku, a potem , juz
planowanych, jeczmienno-pieczarkowych golabkach,
nadszedl czas na cos lekkiego.
To rowniez efekt pouczania mnie przez Was przy
okazji dyskusji o smazeniu brokulow:
- kalafior podzielony na male rozyczki
- 4 ziemniaki pokrojonych jak na grube frytki
- papryka lub dwie w paski (ja dalem jedna z tych
ostrych - bo lubie)
- 2 - 3 pomidory
- kilka cebul i czosnkow
- sos sojowo-grzybowy
- tymianek, pieprz, sol i inne przyprawy
- duuuza patelnia ;-} lub mniej skladnikow :-{
Na olej wrzucilem ziemniaki i kalafior i
obsmazylem na zloto. Dodalem cebule i papryke i
tez lekko je zezlocilem (i, o zgrozo, wrzucilem
troche masla do smaku...). Potem sos, pomidory,
dodatki - z naciskiem na tymianek i pieprz.
Dusilem po przykryciem, az do "prawie doszlo".
Potem odkrylem na chwile i odparowalem nadmiar
wilgoci.
Powiedzieli, ze ma byc czesciej.
OK, bedzie
waldek
============
|