Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news
.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Mietek" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: zdrowe żywienie
Date: Fri, 18 Oct 2002 16:40:56 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <aop6h4$hk3$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa134.sulecin.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1034952036 18051 217.96.174.134 (18 Oct 2002 14:40:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Oct 2002 14:40:36 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:130564
Ukryj nagłówki
> Czy ktoś z Państwa mółby podzielić się linkami do stron zawierających
> > dokładne tabele kaloryczne, lub w ogóle linkami do ciekawych stron o
> zdrowym
> > odżywianiu.
> > Pozdrawiam
> > Ola
> Witam!
> http://www.schudnij.pl/tematy/tab_index.html
> wpisz tabele kaloryczne w wyszukiwarce google
*** ta podana strona zawiera informacje niestety niekoniecznie prawdziwe.
Zdrowe odżywianie to przede wszystkim właściwy dobór pożywienia pod
względem zawartości tłuszczu, białka i węglowodanów w produktach. Wpływu na
perystaltykę jelit. Odpowiednie ilości i jakości płynów.
Śmieszne są wartości potraw, gdzie podawana jest głównie wartość
energetyczna i zawartość tłuszczu.
Odchudzający się delikwent przez kilka/kilkanaście dni wygładza sie i traci
wodę tkankową, tracąc na wadze i myśli, że się odchudził. Po tym okresie
organizm odbija sobie braki energetyczne powodując obżarstwo u takiego
"odchudzonego" który w ciągu 3 dni wraca do wagi wyjściowej, a po tygodniu
znacznie ją przekracza.
I jest to skutkiem stosowania się do porad z takich stron jak w/w.
Mietek
PS. Długowieczni Gruzini, najczęściej pasterze owiec i bydła odżywiają się
mlekiem, serem i baraniną/wołowiną. A z zieleniny to znają chyba tylko
zieloną gruzińską cherbatę. No i nie stresują się.
|