Data: 2002-03-01 21:03:07
Temat: zupa warzywna z zielonym pieprzem - przepyszna zupa!!! - przepis
Od: "Rena" <r...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zupa jest niezwykła w smaku, łagodnie pikantna i wyrafinowana. A jak pięknie
wygląda! od dzis to bedzie moje specialite de la maison!!!!!!!!!!!!!!
przepis na 4 osoby
800 g (6-8 szt.) ziemniakow
1 peczek wloszczyzny bez kapusty
1 strak zielonej papryki
1 litr bulionu warzywnego
1 peczek natki
2 zabki czosnku
2 lyzki smietany kremowki
40 g platkow migdalowych
zielony pieprz
oliwa
na 1 lyzce oleju podsmazyc pokrojone ziemniaki i wloszczyzne, zalac
bulionem. gotowac 20 min. dodac posiekana natke i zmiksowac. zmiazdzony
czosnek wymieszac ze smietana i obficie przyprawic zmielonym zielonym
pieprzem. platki migdalowe zrumienic na patelni bez tluszczu. na talerzu
dodac do zupy krem czosnkowy i platki migdalowe.
pieprz zielony można zastapic swiezo zmielonym czarnym.
|