« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-02-02 10:17:24
Temat: zupa z serka na topionym serkuBardzo smaczna zupa na serku topionym - polecam
Przepis:
1 serek topiony /smietankowy - z polskiej spoldzielni
mleczarskiej, jak z dawnych czasow/ bez dodatkow smakowych
1 kostka rosolowa lub 1/2 szklanki rosolu
1 por
1 marchewka
1 ziemniak
1 lyzka wegety
0,5 lyzeczki majeranku
sol i pieprz do smaku
do garna wlac ok 1-1,2 litra wody, wsypac pogrojonego w
kostke ziemniaka, marczewke /ztarta na grubej tartce/,
posieganego w paski pora, koste rosolowa lub rosol - gotowac
serek zalać niewielka iloscia cieplej wody /ugniatajac i
mieszajac/ - rozpuscic az powstanie jednolita smietanka
gdy warzywa beda prawie miekkie to dolac /wczesniej
rozcienczyc tym wywarem - aby sie nie zwazylo/ rozprowadzony
serek w postaci smietanki, dodac przyprawy i doprowadzic do
zagotowania.
podawac z grubym makaronem i natka pietruszki - smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-02-02 10:20:38
Temat: Re: zupa z serka na topionym serkuJa bym posypał świerzym szczypiorkiem, a do zupy dodał czosneczek świeży
:))) i może jeszcze odrobinę jakieś sera pleśniowego ( twardego )
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
KYLEK napisał(a) w wiadomości: <3...@p...man.lublin.pl>...
>Bardzo smaczna zupa na serku topionym - polecam
>
>Przepis:
>1 serek topiony /smietankowy - z polskiej spoldzielni
>mleczarskiej, jak z dawnych czasow/ bez dodatkow smakowych
>1 kostka rosolowa lub 1/2 szklanki rosolu
>1 por
>1 marchewka
>1 ziemniak
>1 lyzka wegety
>0,5 lyzeczki majeranku
>sol i pieprz do smaku
>
>do garna wlac ok 1-1,2 litra wody, wsypac pogrojonego w
>kostke ziemniaka, marczewke /ztarta na grubej tartce/,
>posieganego w paski pora, koste rosolowa lub rosol - gotowac
>
>serek zalać niewielka iloscia cieplej wody /ugniatajac i
>mieszajac/ - rozpuscic az powstanie jednolita smietanka
>gdy warzywa beda prawie miekkie to dolac /wczesniej
>rozcienczyc tym wywarem - aby sie nie zwazylo/ rozprowadzony
>serek w postaci smietanki, dodac przyprawy i doprowadzic do
>zagotowania.
>podawac z grubym makaronem i natka pietruszki - smacznego
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-02 10:50:31
Temat: Re: zupa z serka na topionym serkuKYLEK wrote:
>
> Bardzo smaczna zupa na serku topionym - polecam
>
> Przepis:
> 1 serek topiony /smietankowy - z polskiej spoldzielni
> mleczarskiej, jak z dawnych czasow/ bez dodatkow smakowych
> 1 kostka rosolowa lub 1/2 szklanki rosolu
> 1 por
> 1 marchewka
> 1 ziemniak
> 1 lyzka wegety
> 0,5 lyzeczki majeranku
> sol i pieprz do smaku
>
> do garna wlac ok 1-1,2 litra wody, wsypac pogrojonego w
> kostke ziemniaka, marczewke /ztarta na grubej tartce/,
> posieganego w paski pora, koste rosolowa lub rosol - gotowac
>
> serek zalać niewielka iloscia cieplej wody /ugniatajac i
> mieszajac/ - rozpuscic az powstanie jednolita smietanka
> gdy warzywa beda prawie miekkie to dolac /wczesniej
> rozcienczyc tym wywarem - aby sie nie zwazylo/ rozprowadzony
> serek w postaci smietanki, dodac przyprawy i doprowadzic do
> zagotowania.
> podawac z grubym makaronem i natka pietruszki - smacznego
Ja miksuje serek ze smietanka i lyzka maki, wychodzi szybciej niz
rozcieranie. Nie dodaje ziemniakow, tylko do gotowej zupki wsypuje
przyrumienione grzanki, pyszotka. Aha, trzeba uwazac az sie zagotuje,
moze wykipiec, jak mleko.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |