Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zupa z serka na topionym serku

Grupy

Szukaj w grupach

 

zupa z serka na topionym serku

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-02-02 10:17:24

Temat: zupa z serka na topionym serku
Od: KYLEK <k...@p...man.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bardzo smaczna zupa na serku topionym - polecam

Przepis:
1 serek topiony /smietankowy - z polskiej spoldzielni
mleczarskiej, jak z dawnych czasow/ bez dodatkow smakowych
1 kostka rosolowa lub 1/2 szklanki rosolu
1 por
1 marchewka
1 ziemniak
1 lyzka wegety
0,5 lyzeczki majeranku
sol i pieprz do smaku

do garna wlac ok 1-1,2 litra wody, wsypac pogrojonego w
kostke ziemniaka, marczewke /ztarta na grubej tartce/,
posieganego w paski pora, koste rosolowa lub rosol - gotowac

serek zalać niewielka iloscia cieplej wody /ugniatajac i
mieszajac/ - rozpuscic az powstanie jednolita smietanka
gdy warzywa beda prawie miekkie to dolac /wczesniej
rozcienczyc tym wywarem - aby sie nie zwazylo/ rozprowadzony
serek w postaci smietanki, dodac przyprawy i doprowadzic do
zagotowania.
podawac z grubym makaronem i natka pietruszki - smacznego


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-02-02 10:20:38

Temat: Re: zupa z serka na topionym serku
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja bym posypał świerzym szczypiorkiem, a do zupy dodał czosneczek świeży
:))) i może jeszcze odrobinę jakieś sera pleśniowego ( twardego )

--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
KYLEK napisał(a) w wiadomości: <3...@p...man.lublin.pl>...
>Bardzo smaczna zupa na serku topionym - polecam
>
>Przepis:
>1 serek topiony /smietankowy - z polskiej spoldzielni
>mleczarskiej, jak z dawnych czasow/ bez dodatkow smakowych
>1 kostka rosolowa lub 1/2 szklanki rosolu
>1 por
>1 marchewka
>1 ziemniak
>1 lyzka wegety
>0,5 lyzeczki majeranku
>sol i pieprz do smaku
>
>do garna wlac ok 1-1,2 litra wody, wsypac pogrojonego w
>kostke ziemniaka, marczewke /ztarta na grubej tartce/,
>posieganego w paski pora, koste rosolowa lub rosol - gotowac
>
>serek zalać niewielka iloscia cieplej wody /ugniatajac i
>mieszajac/ - rozpuscic az powstanie jednolita smietanka
>gdy warzywa beda prawie miekkie to dolac /wczesniej
>rozcienczyc tym wywarem - aby sie nie zwazylo/ rozprowadzony
>serek w postaci smietanki, dodac przyprawy i doprowadzic do
>zagotowania.
>podawac z grubym makaronem i natka pietruszki - smacznego
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-02-02 10:50:31

Temat: Re: zupa z serka na topionym serku
Od: Bureau for IACS and Administrations Affairs <i...@p...gda.pl> szukaj wiadomości tego autora

KYLEK wrote:
>
> Bardzo smaczna zupa na serku topionym - polecam
>
> Przepis:
> 1 serek topiony /smietankowy - z polskiej spoldzielni
> mleczarskiej, jak z dawnych czasow/ bez dodatkow smakowych
> 1 kostka rosolowa lub 1/2 szklanki rosolu
> 1 por
> 1 marchewka
> 1 ziemniak
> 1 lyzka wegety
> 0,5 lyzeczki majeranku
> sol i pieprz do smaku
>
> do garna wlac ok 1-1,2 litra wody, wsypac pogrojonego w
> kostke ziemniaka, marczewke /ztarta na grubej tartce/,
> posieganego w paski pora, koste rosolowa lub rosol - gotowac
>
> serek zalać niewielka iloscia cieplej wody /ugniatajac i
> mieszajac/ - rozpuscic az powstanie jednolita smietanka
> gdy warzywa beda prawie miekkie to dolac /wczesniej
> rozcienczyc tym wywarem - aby sie nie zwazylo/ rozprowadzony
> serek w postaci smietanki, dodac przyprawy i doprowadzic do
> zagotowania.
> podawac z grubym makaronem i natka pietruszki - smacznego


Ja miksuje serek ze smietanka i lyzka maki, wychodzi szybciej niz
rozcieranie. Nie dodaje ziemniakow, tylko do gotowej zupki wsypuje
przyrumienione grzanki, pyszotka. Aha, trzeba uwazac az sie zagotuje,
moze wykipiec, jak mleko.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kuchnia koszerna (KASHER)
przepis
PARAPETÓWA
Doplace 150zl, jesli wezmiesz _A_K_T_Y_W_A_C_J_E_ w Plus GSM
adres programu do przechowywania danych

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »