Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "satia" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: zupka z serka topionego
Date: Wed, 14 Nov 2001 10:06:30 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 46
Sender: s...@p...onet.pl@pl132.wroclaw.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <9stc5v$1ee$1@news.onet.pl>
Reply-To: "satia" <s...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pl132.wroclaw.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1005728767 1486 217.96.155.132 (14 Nov 2001 09:06:07 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 14 Nov 2001 09:06:07 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:81301
Ukryj nagłówki
Na zyczebnie co poniektorych pan, podaje przepis za pewnym mezczyzna,
ktorego nicka nie pamietam, ale ktorego zupka z serka topionego (ponoc
koniecznie pieczarkowego) bardzo mi smakowala. Ow mwzczyzna przepis ten
zapodal na grupe jakis miesiac temu, moze nieco wiecej.
Moze zupka traci nieco zaslupizmem, ale ... no co tam.
Pisze, co nastepuje:
ZUPKA SEROWA Z SERKA TOPIONEGO (PIECZARKOWEGO) - PORCJA NA DWIE OSOBY
(przynajmniej u mnie w domu ;-))
0,5 l wody
kostka rosolowa
maly por
duza marchew
100 g serka topionego pieczarkowego
smietana + maka
grzanki + natka pietruchy
Do gotujacego rosolku zetrezc na tarce por i marchew, gotowac. Jak beda
miekie, dodac serek, mieszac do rozpuszczenia. Pozniej zabielic smietana i
maka (w przepisie owego mezczyzny bylo napisane, ze niekoniecznie TRZEBA
zabielac, ale ja zabielilam, przez co zupa byla nadmiernie syta, ale dobra)
No i na talerzyk. Do tego grzanki (czyli - jak mniemam - pokrojone w kostke
kromki chleba i rzucone na patelnie na mala ilosc tluszczu, podsmazone
mniam!) i natke pietruchy.
Szybkosc, zaslupizm, smaczne. Dla mnie bomba, jak wracam a pracy i umieram z
glodu.
Pozdrawiam!
satia
--
Anna Rychel
Fortuna Communication Sp. z o.o.
ul. Buforowa 4c
52-131 Wrocław
tel: 071/ 36 07 800
fax: 071/ 36 07 850
e-mail: a...@f...pl
http://www.fortuna.pl
NIP: 897-000-94-31
|