Szukana fraza: Autor: "Wkn" <w...@w...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2002-02-05 22:23:55 | Wkn inne posty tego autora
> A ja Asiu zamiast bułki kajzerki, czy tartej dodaję ryż, staram się go nawet > trochę rozgotować i pod koniec gotowania dodaję masełko. > Mniam, mniam.., palce lizać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: OT- dzis znow popijawa - OT2002-02-06 21:44:55 | Wkn inne posty tego autora
> No nic, pies mnie na dzien dobry polizal w ucho, maz wlasciwie tez, bo nie > mógl trafic, tak bylam zakopana w poscieli, a oprócz zyczen dostalam kupe > garów do pozmywania ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: A propos kruchego... Re: W czym smażyć pączki?2002-02-06 21:46:03 | Wkn inne posty tego autora
> W każdym razie nie jutro... i muszę mieć jakichś gości umówionych, bo dieta > Kwaśniewskiego jakoś dziwnie szarlotki nie przewiduje... Chociaż, jeśli tam > jest aż ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: paczki2002-02-06 23:30:36 | Wkn inne posty tego autora
> > Moja babcia robi między innymi takie właśnie pączki, przepis jest chyba ten > sam, tylko gotowane na parze. Wychodzą białe i miekkie. Nazywają sie chyba > pępuchy. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: faworki2002-02-07 17:38:39 | Wkn inne posty tego autora
> Acha, ciasta faworkowego wcale nie trzeba ubijac, zeby byly bable. Bable > sie robia od smietany i gdy sie wsadza swiezo rozwalkowane ciasto do > tluszczu. Jesli takie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pączki, pączki i po pączkach :) Tylko co z białkami???2002-02-08 14:27:43 | Wkn inne posty tego autora
> > Hehe... za dużo cukru... Cukru można mniej :) Ale u mnie w domu trzeba dużo, bo chłop słodkie lubi :) > Należy ubić białka wymieszać z wiórkami i usmażyć na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ciepłe Lody (Ratunku)2002-02-10 19:27:18 | Wkn inne posty tego autora
> Ale przepisu nie podano, bo i nie sądzę, żeby ktoś go znał, > oprócz małomiasteczkowych cukierenek nigdzie tego nie ma. > Pewnie niedługo w ogóle zaniknie. > Ciepłe ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kokosanki2002-02-13 07:45:57 | Wkn inne posty tego autora
> Mam jeszcze jedno pytanie - jak Ci się zmieściło tyle kokosanek na jednej blasze? Robiłam z połowy składników, a i tak miałem problem żeby je wygodnie rozlokować i część ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ciasto ptysiowe -ciut OT2002-02-14 09:22:07 | Wkn inne posty tego autora
> Ciasto na ptysie mozna smazyc jak paczki. Po usmazeniu lukruje sie je > lub obsypuje pudrem, bo samo ciasto nie ma cukru. Mozna tez przez > szpryce nadziewac jakims budyniem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: OT plama2002-02-14 12:45:19 | Wkn inne posty tego autora
> > niestety musisz próbować. Sprawdź najpierw gdzieś z tyłu/dołu, czy dane > draństwo odbarwia materiał. Do wyboru masz benzynę do czyszczenia, > trójchloroetylen ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia