Szukana fraza: Autor: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2002-11-25 11:36:25 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Dorunia wrote: > Czy robicie Jałowcówkę sami?? > Jeśli tak to można wiedzieć jak?? > Ja znalazłam przepis taki; > 1 l. wódki (45%) + 30 ziarenek jałowca odstawić na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pasztet2002-11-25 11:43:59 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: (...) > z kury jeszcze jakos nie robilam pasztetu, ale ktos mi mowil, i > logicznie, ze trzeba sporo sloniny i tlustego boczku dodac do > pasztetu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pasztet2002-11-25 11:50:57 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > >> Swiete slowa,bez watrobki niet paszteta. > >Powiem wiecej zrobilem kiedys pasztet z samych wontrobek kurzych i byl > >niezwykle wykwintny i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Domowe przetwory2002-11-26 08:55:50 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Barbara Czaplicka wrote: > Pod warunkiem, ze nie ma sie kota, ktory ten sok wypije. > Takiego wyczynu dokonal moj Urwis. Nie wpadlabym na to, ze to on, gdyby nie przylapanie go na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Domowe przetwory2002-11-26 10:47:31 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Barbara Czaplicka wrote: > Trochę mięsa jednak potrzebują - czyli po prostu bigos :-)) > >>>>>>>>>. > > Bigos to tradycyjnie wpyla, Wiedziałam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ziemniaki po grecku (P)2002-11-27 09:15:42 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Lilla wrote: > Masz nauczke na przyszlosc z tymi ziemniakami... :) > W zapiekankach lepiej jest nie stosowac surowych ziemniakow, > bo sa marne szanse, ze "dojda" i beda ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dieta2002-11-27 12:16:07 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Kuleczka wrote: > Ja wiem jedno - na pewno dieta Cambridge nie jest najlepszym pomyslem - znam > dziewczyne, ktora po kilku dniach jej stosowania musiala ja przerwac, bo > zaczelo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: O karpiu i osciach2002-11-27 13:51:28 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Agata Solon wrote: > Musi byc z surowego, bo z gotowanego wychodzi calkiem inny smak potrawy. W > przepisie jest zmielone surowe mieso z karpia i juz. Roznica jest mniej > wiecej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pomozecie?2002-11-27 14:46:25 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: (...) > Korra Fix do miesa po meksykansku. zaleznie od tego, > ile masz miesa i pomidorow - dajesz tego fixa. Ooo, własnie - czym mozna zastapic tego fixa ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Owoc2002-11-28 09:46:21 | Krystyna Chiger inne posty tego autora
Jest pomarańczowy, długość 15 -20- cm, średnica - ok.10 cm. Ładnie pachnie, a przekrój ma gwiazdowaty. Co to jest? Krycha [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia