Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: A ja sie nie boje BSE...
Date: Sun, 10 Jun 2001 15:12:27 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 26
Message-ID: <9fvrq0$7ic$1@news.tpi.pl>
Reply-To: "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl>
NNTP-Posting-Host: pi40.warszawa.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 992178816 7756 213.25.53.40 (10 Jun 2001 13:13:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Jun 2001 13:13:36 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:54382
Ukryj nagłówki
... i jak ktos jeszcze sie nie boi to podaje przepis na wymyslone przed
godzina zrazy, po ktorych zostalo tylko wspomnienie i wylizane talerze.
Wolowina taka ktora da sie rozbic na cienkie doze plastry smarujemy
musztarda (jaka kto lubi) posypac sola pieprzem i duza iloscia papryki
slodkiej. Ja polalam jeszcze tym tureckim cudem o ktorym pisalam juz kiedys
ale raczej nie konieczne. Polozylam na to po kawalku banana, zabku czosnku
pokrojonym w plasterki, kawalku malosolnego ogorka, i cebulka. Zwinelam,
obtoczylam w mace i obsmarzylam na masle z dodatkiem ostrych papryczek ktore
wyjelam po 2 minytach (byly w calosci). Jak ze wszystkich stron obsmarzone
zalalam wodo goraca i dorzucilam kostke smaku knora majerankowo czosnkowa,
pol rosolka, 3 liscie miety lyzka sosu sojowego. Dusilo sie z pol godziny do
tego makaronik grube rury i salata. Wszyscy orzekli ze bylo rewelacyjne wiec
dziele sie z grupa i zycze smacznego.
Aga
--
_______________________________________________
a...@a...com.pl
http://nasze-dzieci.dobrestrony.pl/dzieci/julia_litw
in/index.htm
|