« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2016-09-25 21:14:13
Temat: Bez czarny - obróbka termicznaWszędzie się pisze, że jagody bzu czarnego muszą być poddane obróbce
termicznej. Ale nigdzie nie znalazłem informacji jak długo i w jakiej
temperaturze. Zależy mi na właściwościach leczniczych i chciałbym
ograniczyć gotowanie do minimum. Ktoś ma jakieś informacje?
Pozdrawiam - JanuszWo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2016-10-27 01:33:14
Temat: Re: Bez czarny - obróbka termicznaW dniu niedziela, 25 września 2016 21:14:15 UTC+2 użytkownik JanuszWo napisał:
> Wszędzie się pisze, że jagody bzu czarnego muszą być poddane obróbce
> termicznej. Ale nigdzie nie znalazłem informacji jak długo i w jakiej
> temperaturze. Zależy mi na właściwościach leczniczych i chciałbym
> ograniczyć gotowanie do minimum. Ktoś ma jakieś informacje?
> Pozdrawiam - JanuszWo
z reguły chodzi o pasterzyację, jedną lub dwie, czyli po około 40 minut w piecyku z
temp. około 80 stopni.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |