Data: 2001-01-24 20:12:52
Temat: Bezy
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bezy
6 bialek
220 gr cukru + 70 gr cukru
Rozgrzac piec do 135C/275F. W mikserze (lub trzepaczka w misce,
najlepiej miedzianej) ubic bialka az puszyste i cienkim strumieniem
dodac 220 gr cukru. Ubijac nastepne 3 minuty, az lsniace. Dodac 70 gr
cukru i juz bez ubijania wymieszac lyzka. Przelozyc do woreczka
plastikowego z odcietym rogiem, wyciskac na blache posmarowana maslem.
Piec 90 minut. Wylaczyc piec, otworzyc drzwiczki na 2 minuty, znow
zamknac i pozostawic w piecu do wystygniecia.
Magdalena Bassett
c2001CopyrightMagdalena Bassett. All rights reserved. Wszelkie prawa
zastrzezone.
|