Data: 2001-01-25 09:32:51
Temat: Re: Bezy
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> Bezy
> 6 bialek
> 220 gr cukru + 70 gr cukru
>
> Rozgrzac piec do 135C/275F. W mikserze (lub trzepaczka w misce,
> najlepiej miedzianej) ubic bialka az puszyste i cienkim strumieniem
> dodac 220 gr cukru. Ubijac nastepne 3 minuty, az lsniace.
[...]
u nas w szkole to pol dnia ubijalismy zeby byuy dobre te bezy, pieklismy
zeby sie zrumieniuy leciutko, a potem dosuszalismy na piecu, mielismy taki
wielgachny, z tych cukierniczych, wiec zawsze byuy goronce, bo non stop cos
sie piekuo
no i bezy wychodziuy suuper:)
pozdry Monika
|