Data: 2006-10-02 03:51:18
Temat: Bitki drobiowe w sosie kremowo brokułowym
Od: "Killer " <k...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Jest to jeden z przepisów szefa kuchni polsko - amerykańskiej restauracji
"Neptune" w New York. Fotka dania i zdjęcie kucharza pod adresem
www.restauracje.us/index_g.html
Porcja na 4 osoby
Składniki
2 pojedyncze piersi z kurczaka
250 ml słodkiej śmietany 30%
1 wiązka brokuł około 30dkg
1 ząbek czosnku
pół łyżeczki przyprawy Wegeta lub kucharek
6 średnich ziemniaków
Każdą z piersi dzielimy na trzy części "kotletowe" i lekko rozbijamy.
Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wrzucamy mięso i smażymy chwilę do
ścięcia - zabielenia.
Odlewamy z patelni sos który się utworzy a filety zalewamy śmietaną, po chwili
dodajemy starty czosnek i wegetę (wszystko na patelni)
Następnie poszatkowane brokuły dodajemy do całości i dusimy kilka minut aż do
zgęstnienia się sosu.
Podajemy z ubitymi ziemniakami oraz kukurydzą. Można przyozdobić poszatkowaną
sałatą i plasterkiem pomarańczy.
Pozdrowienia z nowego jorku:)
Jacek Szczecin
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|