Data: 2007-07-14 21:28:15
Temat: CHLEB AUTOMATYCZNY...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
20 dag mąki żytniej
30 dag krupczatki
30 pszennej poznańskiej
400 ml mleka
50 g margaryny
4 płaskie łyżeczki soli
4 płaskie łyzeczki cukru
1 łyżka majeranku
1 łyżka kminku
1/4 paczki świeżych drożdży
Do foremki nalać mleko i wkroić margarynę, wymieszaną z cukrem, solą,
kminkiem i majerankiem mąkę wsypać na powierzchnię mleka. Na wierzchu
rozsypać pokruszone drożdże, włozyć do automatu.
Włączyć program ciasto (Teig), makaron czy kluski - zależnie jak nazwano
ten program w waszym automacie. 15 minut mieszania i przełączyć na główny
program pieczenia białego chleba - u mnie 3h:25min, ustawić na ciemną skórkę
i czekać delektując się zapachami - idę wyjąć chleb...
|