Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia CHWALĘ faworki Joli L-L, ale i pytam ;-) CHWALĘ faworki Joli L-L, ale i pytam ;-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

CHWALĘ faworki Joli L-L, ale i pytam ;-)

Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.icm.edu.pl!news
.onet.pl!not-for-mail
From: Botwinka <b...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: CHWALĘ faworki Joli L-L, ale i pytam ;-)
Date: Sun, 02 Mar 2003 19:51:34 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 21
Sender: g...@p...onet.pl@pr148.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <b3tkft$lgn$1@news.onet.pl>
Reply-To: b...@o...pl
NNTP-Posting-Host: pr148.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1046631741 22039 213.76.42.148 (2 Mar 2003 19:02:21 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Mar 2003 19:02:21 GMT
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.2b) Gecko/20021016
X-Accept-Language: pl, en-us, en
X-Posting-Agent: Hamster/2.0.0.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:143977
Ukryj nagłówki

no, ja to kucharka jestem wyłącznie od sałatek i mięs.
A, i od ciasteczek dla dzieci z przepisu Basi (co to jej mąż robi ;-))
Alem się napaliła na faworki. I zrobiłam wg przepisu Joli.
Ciasto mi wyszło takie, hm, grudkowate (jeżu kolczasty, może to ta
śmietana zawiniła, bo w przepisie stoi, że ma być kwaśna, to jak
wyczytałam na opakowaniu, że ukwaszona, to kupiłam szczęśliwa, że po
kłopocie - nawet nie wiedziałam, że taka jest. O!). Ale potraktowane
wałkiem straciło te grudki.
Zaskoczył mnie czas smażenia (na oleju, nie było w sklepie smalcu).
5 sek na jedną sztukę faworka. To było genialne.
I wszystko zeżarte od ręki. I gadali, że mało, a wyszedł tego mój
największy gar.
A, i super pomysłem jest cukier waniliowy dodany do pudru. Fajny smak.

I teraz pytanie dodatkowe: kiedyś robiłam faworki z przepisu, w którym
stało, że ciasto należy rzucać o stolnicę aż do powstania bębelków.
Zna ktoś taki przepis?
A co, jak już umiem, to poszaleję
--
Pozdrawiam Botwinka - GosiaH

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.03 Dorota***
03.03 Botwinka
03.03 Marta Trzaska
04.03 Jola L-L
05.03 botwinka
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem