Data: 2002-10-06 12:31:44
Temat: Churros/bylo: Takie hiszpanskie coo (?)
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Magdalena Bassett" <m...@w...net>
>
> Niestety te churros w tej polskiej wersji to bzdura, bo sa z samej maki,
> a z samej maki nie wyjda prawdziwe churros. Prawdziwe churros sa robione
> z ciasta ptysiowego, tzn. musza byc w tym ciescie jajka, bo inaczej nic
> nie urosna. Smazenie na zwyklym oleju tez jest lepsze niz na oliwie z
> oliwek, bo ta sie pali duzo szybciej. Te churros, ktore tu jadlam na
> meksykanskich fiestas to po prostu smazone ciasto ptysiowe maczane w
> cukrze z cynamonem, z tym, ze sa wyciskane przez tubki do robienia
> ciastek, ktore maja na koncu blaszke z otworem w ksztalcie gwiazdy. Ten
> otwor daje dluga "kielbaske" z glebokimi rowkami, w ktorych trzyma sie
> cukier. Po usmazeniu churros sa wielkosci banana.
> Magdalena Bassett
>
No to teraz jestem nareszcie w domu :-)
Wydaje sie, ze to autorka Zuzanna Jakubowska takie super przepisy podaje, pisalam o
tym ciutek wczesniej podsumowujac jej tworczosc
w odpowiedzi na list Protza.
Dzieki wielkie :-)
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|