Data: 2007-10-07 06:25:32
Temat: Ciasteczka. Francuskie [p]
Od: "Kajetana Kinga" <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ciasto francuskie mrożone ze sklepu, takie w jednym rulonie nie w kwadratach
(tak, kupuję, nie piekę i nie mam kompleksów) wyjąć z opakowania, rozmrozić.
Pociachać wzdłuż na paski szerokości ok. 10 cm
Połowę pasków posmarować kremem czekoladowym, orzechowym, toffi, czy jak kto
woli.
Drugą połowę powidłami.
Zawinąć, zlepić brzegi zawinięcia. Pokroić na prostokąciki ok. 5-7 cm.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wrzucić prostokąciki, piec ok. 15
minut w temp. 180-200 st.C.
Smacznego :)
Kaja
własnie mi sie ciasto rozmraża
|