Data: 2007-10-08 06:46:56
Temat: Re: Ciasteczka. Francuskie [p]
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> napisała:
> Ciasto francuskie mrożone ze sklepu, takie w jednym rulonie nie w kwadratach
> (tak, kupuję, nie piekę i nie mam kompleksów) wyjąć z opakowania, rozmrozić.
> Pociachać wzdłuż na paski szerokości ok. 10 cm
> Połowę pasków posmarować kremem czekoladowym, orzechowym, toffi, czy jak kto
> woli.
> Drugą połowę powidłami.
> Zawinąć, zlepić brzegi zawinięcia. Pokroić na prostokąciki ok. 5-7 cm.
Zawinac? Nie bardzo sobie to wyobrazam, moglabys
nieco jasniej opisac jak maja wygladac te ciastka?
Czy to sa roladki z roznym nadzieniem, ktore potem
kroisz na 5-7 cm kawalki?
Pozdrawiam
Lilla
|