Data: 2004-09-30 13:21:47
Temat: Ciasto drozdzowe a maszyna do chleba
Od: Magdalena Fabrykowska-Młotek <m...@s...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tydzien temu nabylam maszynke do pieczenia chleba Clatronica. Generalnie
jestem zadowolona, ale naszla mnie ochota na ciasto drozdzowe z bakaliami.
W zwiazku z tym mam pytanie do uzytkownikow tego typu sprzetu - czy udalo
sie wam z sukcesem upiec zwyklego drozdzaka? Przyznaje, ze mam watpliwosci.
Zawsze wyrabialam recznie, nie wiem wiec czy wrzucenie wszystkich
skladnikow na raz jest dobrym pomyslem. A moze wrzucac wszystko po kolei
(wyrosniety zaczyn, stopione maslo etc.)? Bylabym wdzieczna za swiatle rady
a jeszcze bardziej za sprawdzony przepis "kompatybilny" z maszyna.
Magdalena Fabrykowska-Mlotek
|