« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-11-28 01:14:35
Temat: Ciekawy patent na udka z kurczakaOstatnio zauważyłem, że całkiem nieźle smakują udka z kurczaka, wrzucone na
gorący olej i zasmażone jak frytki (chrupiąca skórka, pewnie bomba
kaloryczna, etc.). Natomiast czegoś mi tam brakło. Mięso wprawdzie było
smaczne, natomiast "typowo kurczakowe". Zastanawiam sie, co by było, jakby
je przez godzinkę dwie wymoczyć najpierw w jakiejś marynacie, żeby nabrało
smaku. Możecie coś polecić? Tak, żeby było szybko i w miarę smacznie.
Pozdrawiam, M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-11-28 11:22:26
Temat: Re: Ciekawy patent na udka z kurczakaDnia Sat, 28 Nov 2009 02:14:35 +0100, Milosheq napisał(a):
> Ostatnio zauważyłem, że całkiem nieźle smakują udka z kurczaka, wrzucone na
> gorący olej i zasmażone jak frytki (chrupiąca skórka, pewnie bomba
> kaloryczna, etc.). Natomiast czegoś mi tam brakło. Mięso wprawdzie było
> smaczne, natomiast "typowo kurczakowe". Zastanawiam sie, co by było, jakby
> je przez godzinkę dwie wymoczyć najpierw w jakiejś marynacie, żeby nabrało
> smaku. Możecie coś polecić? Tak, żeby było szybko i w miarę smacznie.
>
> Pozdrawiam, M.
Włóż do torebki foliowej, wlej winegret z dodatkiem czosnku (wygodniej
granulowanego) i zielonego pieprzu oraz papryki w proszku, zawiąż torebkę,
schowaj na kilka godzin do lodówki - na wszelki wypadek ułóż torebkę w
jakiejś głębszej miseczce, aby jej zawartość nie wypłynęła w razie
przedziurawienia. Można zamarynowac tak kurczaka poprzedniego dnia.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |