Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Duszone zawijasy z mintaja

Grupy

Szukaj w grupach

 

Duszone zawijasy z mintaja

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-09 15:34:51

Temat: Duszone zawijasy z mintaja
Od: "anka" <a...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Hejka .
Mieszkam od niedawna nad morzem.
Chodzę często na chale rybną, trzeba mnie siłą z niej wyciągać. Bardzo lubię
wcinać ryby. Nie dośc że smaczne to w dodatku zdrowe. Polecam.
Podaje przepis na rybkę pieczoną w sosie ze śmietany.

Duszone zawijasy z mintaja.
Składniki:
8 filetów z mintaja (może też byc to filet z soli), 8 cienkich plasterków
wędzonego boczku, musztarda, 1/8 l. śmietany, 2 łyżki masła lub margaryny
( ja polecam masło), połówka cytryny (sam sok), sól, biały pieprz, pęczek
koperku.

Sposób wykonania:
Filety umyć , osączyć , skropic sokiem z cytryny, oprószyć solą i białym
pieprzem. Odstawic na 10 minut.
Każdy filet posmarować cienką warstwą musztardy, na wierzchu połozyć
plasterek wędzonego boczku. Rybę zwinąć i spiąć wykałaczką lub związać ( ja
zawsze spinam).
Rulony z ryby ułożyć w wysmarowanej masłem formie ( ja zawsze piekę w
keksówce). Zalać śmietaną z dodatkiem soli i połową koperku posiekanego.Piec
25 minut w tem. 180 stopni.Przed podaniem udekorować pozostałym koperkiem.
Dla około 4 osób. ( hi hi zależy ile kto zje ).
Pozdrawiam i namawiam do jedzenia rybek.
Ania z fasolką.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-09 16:45:39

Temat: Re: Duszone zawijasy z mintaja
Od: "EWA" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
Mam małe pytanko, po zwinięciu boczek ma być na zewnątrz czy w środku?
Pozdrawiam
EWA
Użytkownik anka <a...@h...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych napisa
ł:a8v1lu$8df$...@n...tpi.pl...
> Hejka .
> Mieszkam od niedawna nad morzem.
> Chodzę często na chale rybną, trzeba mnie siłą z niej wyciągać. Bardzo l
ubię
> wcinać ryby. Nie dośc że smaczne to w dodatku zdrowe. Polecam.
> Podaje przepis na rybkę pieczoną w sosie ze śmietany.
>
> Duszone zawijasy z mintaja.
> Składniki:
> 8 filetów z mintaja (może też byc to filet z soli), 8 cienkich plasterków
> wędzonego boczku, musztarda, 1/8 l. śmietany, 2 łyżki masła lub margaryny
> ( ja polecam masło), połówka cytryny (sam sok), sól, biały pieprz, pęczek
> koperku.
>
> Sposób wykonania:
> Filety umyć , osączyć , skropic sokiem z cytryny, oprószyć solą i białym
> pieprzem. Odstawic na 10 minut.
> Każdy filet posmarować cienką warstwą musztardy, na wierzchu połozyć
> plasterek wędzonego boczku. Rybę zwinąć i spiąć wykałaczką lub związać
ja
> zawsze spinam).
> Rulony z ryby ułożyć w wysmarowanej masłem formie ( ja zawsze piekę w
> keksówce). Zalać śmietaną z dodatkiem soli i połową koperku posiekanego.
Piec
> 25 minut w tem. 180 stopni.Przed podaniem udekorować pozostałym koperkiem.
> Dla około 4 osób. ( hi hi zależy ile kto zje ).
> Pozdrawiam i namawiam do jedzenia rybek.
> Ania z fasolką.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-09 20:02:03

Temat: Re: Duszone zawijasy z mintaja
Od: "anka" <a...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Witam,
> Mam małe pytanko, po zwinięciu boczek ma być na zewnątrz czy w środku?
> Pozdrawiam
> EWA

Hejka.
Boczek musi być w środku.
Pozdrawiam.
Ania z fasolką.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

bajaderka
Przepisy na grilla
Z czym kaszanke ?
zna ktos moze przepisy na...?
tajskie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »