Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "EWA" <e...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Duszone zawijasy z mintaja
Date: Tue, 9 Apr 2002 18:45:39 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <a8v5sn$6gq$1@news.tpi.pl>
References: <a8v1lu$8df$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pm144.dhcp.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1018370775 6682 217.98.32.144 (9 Apr 2002 16:46:15 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 9 Apr 2002 16:46:15 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Duszone zawijasy z mintaja
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:103304
Ukryj nagłówki
Witam,
Mam małe pytanko, po zwinięciu boczek ma być na zewnątrz czy w środku?
Pozdrawiam
EWA
Użytkownik anka <a...@h...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych napisa
ł:a8v1lu$8df$...@n...tpi.pl...
> Hejka .
> Mieszkam od niedawna nad morzem.
> Chodzę często na chale rybną, trzeba mnie siłą z niej wyciągać. Bardzo l
ubię
> wcinać ryby. Nie dośc że smaczne to w dodatku zdrowe. Polecam.
> Podaje przepis na rybkę pieczoną w sosie ze śmietany.
>
> Duszone zawijasy z mintaja.
> Składniki:
> 8 filetów z mintaja (może też byc to filet z soli), 8 cienkich plasterków
> wędzonego boczku, musztarda, 1/8 l. śmietany, 2 łyżki masła lub margaryny
> ( ja polecam masło), połówka cytryny (sam sok), sól, biały pieprz, pęczek
> koperku.
>
> Sposób wykonania:
> Filety umyć , osączyć , skropic sokiem z cytryny, oprószyć solą i białym
> pieprzem. Odstawic na 10 minut.
> Każdy filet posmarować cienką warstwą musztardy, na wierzchu połozyć
> plasterek wędzonego boczku. Rybę zwinąć i spiąć wykałaczką lub związać
ja
> zawsze spinam).
> Rulony z ryby ułożyć w wysmarowanej masłem formie ( ja zawsze piekę w
> keksówce). Zalać śmietaną z dodatkiem soli i połową koperku posiekanego.
Piec
> 25 minut w tem. 180 stopni.Przed podaniem udekorować pozostałym koperkiem.
> Dla około 4 osób. ( hi hi zależy ile kto zje ).
> Pozdrawiam i namawiam do jedzenia rybek.
> Ania z fasolką.
>
>
|