Data: 2002-04-09 16:45:39
Temat: Re: Duszone zawijasy z mintaja
Od: "EWA" <e...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Mam małe pytanko, po zwinięciu boczek ma być na zewnątrz czy w środku?
Pozdrawiam
EWA
Użytkownik anka <a...@h...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych napisa
ł:a8v1lu$8df$...@n...tpi.pl...
> Hejka .
> Mieszkam od niedawna nad morzem.
> Chodzę często na chale rybną, trzeba mnie siłą z niej wyciągać. Bardzo l
ubię
> wcinać ryby. Nie dośc że smaczne to w dodatku zdrowe. Polecam.
> Podaje przepis na rybkę pieczoną w sosie ze śmietany.
>
> Duszone zawijasy z mintaja.
> Składniki:
> 8 filetów z mintaja (może też byc to filet z soli), 8 cienkich plasterków
> wędzonego boczku, musztarda, 1/8 l. śmietany, 2 łyżki masła lub margaryny
> ( ja polecam masło), połówka cytryny (sam sok), sól, biały pieprz, pęczek
> koperku.
>
> Sposób wykonania:
> Filety umyć , osączyć , skropic sokiem z cytryny, oprószyć solą i białym
> pieprzem. Odstawic na 10 minut.
> Każdy filet posmarować cienką warstwą musztardy, na wierzchu połozyć
> plasterek wędzonego boczku. Rybę zwinąć i spiąć wykałaczką lub związać
ja
> zawsze spinam).
> Rulony z ryby ułożyć w wysmarowanej masłem formie ( ja zawsze piekę w
> keksówce). Zalać śmietaną z dodatkiem soli i połową koperku posiekanego.
Piec
> 25 minut w tem. 180 stopni.Przed podaniem udekorować pozostałym koperkiem.
> Dla około 4 osób. ( hi hi zależy ile kto zje ).
> Pozdrawiam i namawiam do jedzenia rybek.
> Ania z fasolką.
>
>
|