Data: 2003-06-11 13:28:53
Temat: Fasolka szparagowa zapiekana z pomidorami(P)
Od: "Agnieszka CT" <t...@b...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Wlasnie zauwazylam na targu fasole szparagowa.
Pozdowole sobie przedstwaic przepis
Fasolka szparagowa zapiekana z pomidorami
70 dag fasolki szparagowej (świeżej lub konserwowej), 1 cebula, 4 pomidory,
sok z cytryny, pieprz, sól, 6 jaj, olej
Fasolkę oczyścić, umyć i pokroić na małe kawałki. Zalać wodą, posolić i
gotować do miękkości. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać
odsączoną fasolkę, pokrojone pomidory, posolić, posypać pieprzem i chwilę
podusić. Całość skropić sokiem z cytryny, wbić jajka (nie mieszać) i zapiec
w piekarniku.
Zrodlo:
"2000 najlepszych przepisów kuchni naszej i międzynarodowej, pod red. JANY
FROLÍKOVEJ"
|