Data: 2003-02-12 21:22:18
Temat: Filety z indyka saute
Od: "szama" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
FILETY Z INDYKA SAUTÉ
Składniki dla 4 osób
4 kotlety z piersi indyka
1 łyżka mąki
2 łyżki tłuszczu do smażenia
1 łyżka masła
sól
kilka liści sałaty
2 pomidory
1) Płaty mięsa umyć osuszyć lekko rozbić tłuczkiem nadając kotletom kształt
liścia.
2) Na patelni rozgrzać tłuszcz. Filety smażyć przez 2 minuty z każdej
strony. Pod koniec smażenia posolić do smaku.
3) Kotlety ułożyć na półmisku ozdobionym liśćmi sałaty i cząstkami pomidora.
Na każdym filecie można położyć kawałek świeżego masła.
RADA do filetów z indyka podawać np kalafior szparagi lub sezonowe surówki
dobrane kolorystycznie do warzyw gotowanych (np mizeria do marchewki).
Informacja o produkcie
Kalorie Zawartość tłuszczu
616 razem - dla 4 osób154 kcal - 1 porcja Mała
Źródło fosforu.
Czas 28 min.
Smacznego
Aguś
|