Data: 2002-02-05 13:23:52
Temat: Fondue - moj pierwszy raz
Od: Pawel Hadam <P...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Zrobilem pierwszy raz i mi nie wyszlo :(((
Tzn. nie polaczylo mi sie wino z serem, wyszla kluseczka serowa
plywajaca w winie. Przy bardzo energicznym mieszaniu wydawalo sie, ze
sie polaczylo, ale po chwilo wino sie oddzielalo z powrotem.
Uzylem serow: comte, emmentaler i leerdammer (nie znalazlem nigdzie
gruyera).
Wino: riesling (nie znalazlem Vin de Savoi).
Co moglo byc przyczyna niepowodzenia ??? Czyzby niedokladnosc skladnikow
??? A moze trzeba zastosowac jakis "trick" ???
Ja robilem wg przepisow z www.kuchnia.3miast.pl.
Prosze poradzcie cos bo mam smaka :)))
Pozdrowka
Pawel
--
ל××××× ×ś× ×××
--
|