« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-29 09:40:53
Temat: Re: Gotowanie fasoli
Osoba znana jako "Magdalena Bassett" <m...@w...net> zapodała:
: No to opisz DOKLADNIE jak przygotowalas.
Po prostu ja wymoczylam przez noc, uprzednio wyplukawszy, wylalam wode i
ugotowalam w swiezej, ale bardzo spodobal mi sie Twoj sposob i nastepnym
razem chcialabym tak ugotowac. Naprawde obywa sie bez sensacji? Bardzo lubie
fasole, ale samopoczucie po nie NIE. :-)
--
Pozdrawiam
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-29 18:32:39
Temat: Re: Gotowanie fasoli
Sylwia & Jurek wrote:
>[...]spodobal mi sie Twoj sposob i nastepnym
> razem chcialabym tak ugotowac. Naprawde obywa sie bez sensacji? Bardzo lubie
> fasole, ale samopoczucie po nie NIE. :-)
Naprawde bez. Zajrzyj do google po moj przepis na fasole z rodzynkami,
jest to naprawde swietne danie, bazowane wlasnie na tak mytej fasoli.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 07:54:29
Temat: Re: Gotowanie fasoli
"Magdalena Bassett" <m...@w...net> wrote in message
news:3C56EAC5.49489E78@west.net...
> Naprawde obywa sie bez sensacji? Bardzo lubie
> > fasole, ale samopoczucie po nie NIE. :-)
>
> Naprawde bez. Zajrzyj do google po moj przepis na fasole z rodzynkami,
> jest to naprawde swietne danie, bazowane wlasnie na tak mytej fasoli.
>
Niestety chyba nie w kazdym przypadku to dziala, robilam to danie, zaraz po
tym jak podalas je -daaawno temu - na grupe, efekt był .... hmm typowy dla
dan ze straczkowych.
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 10:10:28
Temat: Re: Gotowanie fasoli
"asia" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:3c57a7e6@news.vogel.pl...
> Niestety chyba nie w kazdym przypadku to dziala, robilam to danie, zaraz
po
> tym jak podalas je -daaawno temu - na grupe, efekt był .... hmm typowy dla
> dan ze straczkowych.
Bo im wiecej jesz straczkowych tym bardziej sie organizm przyzwyczaja. Ja
jem duzo, bo jestem wegetarianka, i na dodatek lubie. Moge zjesc fasoli i
isc do kina - no problem :-)
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 17:44:51
Temat: Re: Gotowanie fasoli
Osoba znana jako "Magdalena Bassett" <m...@w...net> zapodała:
: Naprawde bez. Zajrzyj do google po moj przepis na fasole z rodzynkami,
: jest to naprawde swietne danie, bazowane wlasnie na tak mytej fasoli.
Zajrzalam, przepis mam i sprobuje za pare dni. Dam znac jak poszlo ;)
--
Pozdrawiam
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 21:14:25
Temat: Re: Gotowanie fasolia narobiliscie mi smaka na zupe fasolowa :)))
powiedzcie mi prosze czy do zupy fasolowej dodaje sie bazylii?
przeciez dodaje sie do zupy-krem z groszku...
czy do fasolowej tez mozna?
pozdrawiam
---------------------
iza
GG 879972
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 23:39:38
Temat: Re: Gotowanie fasoli"iza" <i...@h...pl> a écrit dans le message news:
a39nsv$nu3$...@h...uw.edu.pl...
> a narobiliscie mi smaka na zupe fasolowa :)))
>
> powiedzcie mi prosze czy do zupy fasolowej dodaje sie bazylii?
>
> przeciez dodaje sie do zupy-krem z groszku...
> czy do fasolowej tez mozna?
Oh, I don't think so... nie to samo warzywo, nie ten sam smak...
Ja bym do potraw na suchych straczkowych raczek "suchych" ziol uzywala
(tymianek, prowansalskie, majeranek, oregano...)
Ewcia
(ostrozna)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-31 05:07:27
Temat: Re: Gotowanie fasoliasia wrote:
> Niestety chyba nie w kazdym przypadku to dziala, robilam to danie, zaraz po
> tym jak podalas je -daaawno temu - na grupe, efekt był .... hmm typowy dla
> dan ze straczkowych.
>
> Asia
Asiu,
ja dodaję do wszelkiego rodzaju fasoli i grochu sporo kminku - efekt
"strączkowy" jest wtedy minimalny. Kminek tak właśnie działa na strączkowe.
Pozdrawiam,
Ewa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-31 07:10:56
Temat: Re: Gotowanie fasoli
"Eva M." <e...@i...com> schrieb im Newsbeitrag
news:3C58D10E.CBD3607A@iquebec.com...
> asia wrote:
>
> > Niestety chyba nie w kazdym przypadku to dziala, robilam to danie, zaraz
po
> > tym jak podalas je -daaawno temu - na grupe, efekt był .... hmm typowy
dla
> > dan ze straczkowych.
> >
> > Asia
>
> Asiu,
> ja dodaję do wszelkiego rodzaju fasoli i grochu sporo kminku - efekt
> "strączkowy" jest wtedy minimalny. Kminek tak właśnie działa na
strączkowe.
> Pozdrawiam,
> Ewa.
>
Ja oprocz kminku i czabru dodaje czosnek i czasami na koniec majeranek a pod
reka zawsze trzymam likier ziolowy.
Irek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-31 08:44:19
Temat: Re: Gotowanie fasoliFrom: iza <i...@h...pl>
> a narobiliscie mi smaka na zupe fasolowa :)))
>
> powiedzcie mi prosze czy do zupy fasolowej dodaje sie bazylii?
>
> przeciez dodaje sie do zupy-krem z groszku...
> czy do fasolowej tez mozna?
Ja dodaje do fasolki po bretonsku. Mozliwe, ze to juz nie jest fasolka po
bretonsku, ale mi smakuje ;-))
--
K. Kot
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |