Data: 2005-11-18 22:48:42
Temat: Gotuję golonkę i co teraz?
Od: "Jacek" <e...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Różnie mówią jak ją podać... Proszę o pomysły... czy gotowana kiszona
kapusta z zasmażką pasuje ( jeśli tak to jak ją zrobić pod golonkę ), czy
coś jeszcze do tego? - ziemniaki pasują? może coś innego...? Do tej pory to
wystarczała musztarda i pajda chlebka, lecz z wiekiem człowiekowi jakiś
fanaberii się zachciało:) Dostałem też "zacier" i mąkę razową z piekarni,
chciałbym z wywaru zrobić barszcz biały ( nie żurek ), kupiłem na tą
okoliczność białą kiełbasę ale nigdy czegoś takiego nie robiłem. Wybaczcie
że marudzę, z przepisów nie umiem nic zrobić, wolę na "oko" - zawsze coś
pysznego wyjdzie:)
Pzdr
Jacek Szczecin
|