« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-06 04:34:11
Temat: Grilowany pstragWitam
Serdecznie prosze o jakis przepisik dotyczacy przyrzadzenia pstraga na
grilu...
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-06 05:35:36
Temat: Odp: Grilowany pstrag
> Serdecznie prosze o jakis przepisik dotyczacy przyrzadzenia pstraga na
> grilu...
>
> Pozdrawiam
Robie tak:
pstraga (uprzednio wypatroszonego) myje dokladnie i sole. Nastepnie do
brzucha wsadzam kilka lodyzek kopru, czosnek w zabku (lub kilka zabkow),
pieczarki. To wszystko zawijam w folie aluminiowa na daje na bardzo
rozgrzanego grilla.
Duzego pstraga robi sie okolo 20 minut po 15 minut na kazdym boku. W czasie
pieczenia folie trzeba odchylac by sok mogl wyciec inaczej ryba zrobi sie
zbyt "rozlazla".
Po zakonczeniu pieczenia podaje sie na talezu w folii skrapiajac obficie
cytrynka.
Pycha:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-06 11:31:57
Temat: Re: Grilowany pstragKetmia napisał(a):
> Witam
>
> Serdecznie prosze o jakis przepisik dotyczacy przyrzadzenia pstraga na
> grilu...
===
Jadłem w łykend genialnego w smaku i prostocie pstrąsia.
Grilowany był bez niczego. Podano go z miseczką z wiórkami masła
czosnkowego. Po otwarciu ryby, posypaliśmy mięso tymi wiórkami. Masło się
stopiło i wsiąknęło w nie. To było pyszne. Nie potrzeba do tego ani ziół,
ani cytryny.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-06 13:22:10
Temat: Re: Grilowany pstrag> Jadłem w łykend genialnego w smaku i prostocie pstrąsia.
> Grilowany był bez niczego.
Bez soli rowniez ?
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-06 13:34:17
Temat: Re: Grilowany pstrag
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c7d7lq$s0d$1@inews.gazeta.pl...
> Jadłem w łykend genialnego w smaku i prostocie pstrąsia.
> Grilowany był bez niczego. Podano go z miseczką z wiórkami masła
> czosnkowego. Po otwarciu ryby, posypaliśmy mięso tymi wiórkami.
Jak się otwiera rybę grilowaną bez niczego? No o posypywanie wiórkami masła
nie pytam. To już pryszcz wobec otwarcia.
xenon
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-06 13:43:12
Temat: Re: Grilowany pstragMarek Powichrowski napisał(a):
>> Jadłem w łykend genialnego w smaku i prostocie pstrąsia.
>> Grilowany był bez niczego.
>
> Bez soli rowniez ?
===
Bez. Masło czosnkowe jest solone. Po roztopieniu jest ok.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-06 13:48:29
Temat: Re: Grilowany pstrag
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c7dfbu$p50$1@inews.gazeta.pl...
> Marek Powichrowski napisał(a):
> >> Jadłem w łykend genialnego w smaku i prostocie pstrąsia.
> >> Grilowany był bez niczego.
> >
> > Bez soli rowniez ?
> ===
> Bez. Masło czosnkowe jest solone. Po roztopieniu jest ok.
Skoro był grillowany bez niczego, to grill był elektryczny. To bardziej
przypominało suszenie - taki sztokfish z pstraga.
xenon
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-06 14:03:22
Temat: Re: Grilowany pstragA jakie przyprawki sa najlepsze do rybki, i czy powinna ona troche sobie
polezec w tej soli, czy moze jakas marynata do rybki...
Pzdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-06 14:04:13
Temat: Re: Grilowany pstrag> Robie tak:
> pstraga (uprzednio wypatroszonego) myje dokladnie i sole. Nastepnie do
> brzucha wsadzam kilka lodyzek kopru, czosnek w zabku (lub kilka zabkow),
> pieczarki. To wszystko zawijam w folie aluminiowa na daje na bardzo
> rozgrzanego grilla.
> Duzego pstraga robi sie okolo 20 minut po 15 minut na kazdym boku. W
czasie
> pieczenia folie trzeba odchylac by sok mogl wyciec inaczej ryba zrobi sie
> zbyt "rozlazla".
> Po zakonczeniu pieczenia podaje sie na talezu w folii skrapiajac obficie
> cytrynka.
> Pycha:)
Mmmmmm... az mi sie slinka zakrecila...
Dzieki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-06 18:27:30
Temat: Re: Odp: Grilowany pstragOn Thu, 6 May 2004 07:35:36 +0200, "Magi" <m...@p...onet.pl>
wrote:
>Duzego pstraga robi sie okolo 20 minut po 15 minut na kazdym boku.
>Pycha:)
>
15 + 15 = 20
uffffffffffffffff...
;-)))))))
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |