Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gulasz

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gulasz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-31 18:30:28

Temat: RE: Gulasz
Od: j...@s...pl (Joanna Michalska) szukaj wiadomości tego autora

>Co zrobic zeby gulasz byl dobry?
> --
> --
> Megi
>
>
Cześć ! Wbrew temu co niektórzy mówią ja zawsze obtaczam w mące i w
przyprawie ,np.: do gulaszu i smażę na gorącym oleju. Wcześniej rozgrzewam
piekarnik z termo obiegiem do 200 C i gotuję wodę. Po usmażeniu mięska
wkładam do naczynia żaroodpornego albo garnka, który nie ma plastikowych
wykończeń i zalewam wrzątkiem aż po czubek, dosypuję do tego resztę mąki
która została po obtaczaniu trochę ją rozbełtam i przyprawę j/w. To
przykrywam i w zależności od rodzaju mięska np.: wołowina to na jakieś 1,5
godziny inne trochę krócej. Jak wyjmuję to mięsko w ustach się rozpływa i
sosik gotowy jest najwyżej trochę do smaku dosolę i podaję z ryżem albo
makaronem jakiś zielony brokuł na ciepło i wcinamy. Zawsze mi w ten sposób
wychodzi.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M.

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-31 19:15:12

Temat: Re: Gulasz
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Cześć ! Wbrew temu co niektórzy mówią ja zawsze obtaczam w mące i w
> przyprawie ,np.: do gulaszu i smażę na gorącym oleju. [...]

Gulasz to ...
ach, poczytajcie sobie w archiwum.
--
Pozdr. Jerzy Nowak

"Learn the rules. Then break some."




--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-31 20:42:30

Temat: Re: Gulasz
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> rozmiekczona
>> Co zrobic zeby gulasz byl dobry?
>
> Mąka jeśli już to do zagęszczenia na koniec, jeśli sama cebula nie
>wystarczy.


niekoniecznei...ale to zalezy ILE tej maki bylo...jak toczylas,
toczylas i toczylas to mieso w mace to bedze maczyste...poza tym,
jak dusisz pol godziny to maka nie ma czasu sie odczepic od meisa
i zadzialac...obtaczac najlepiej w woreczku foliowym...mieso samo
zadecyduje (p[oprzez potrzasanie) ILE maki chce miec...reszte jej
mozna zuzyc do koncowego zageszczenia...ja robie gulasz
dlugo...az mieso jest zupelnie miekkie...bardzo
miekkie...niezwyklemiekkie...znaczy jest zmasakrowane, ale
taaaakie smaczne!!

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-01 08:20:49

Temat: Re: Gulasz
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


. U mnie gulasz robi
> sie min 2 godziny.na malutkim ogniu byle by tylko tak pykalo sobie...
Jesli
> trzeba dolewam wody w miedzyczasie
> Kropelka

polecam zaopatrzyc sie w szybkowar (garnek cisnieniowy), czas duszenia do
zupelnej miekkosci- circa 40 minut i nic w tzw. miedzyczasie nie dolewasz i
nie pilnujesz. A cebulka w polplasterkach surowa, wrzucona na starcie razem
z obsmazonym partiami miesem i wegeta rozplywa sie na koniec w sosie .

Jola L-L


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-01 09:21:24

Temat: Re: Gulasz
Od: "mamast" <m...@p...ckp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "MW" <a...@a...com> napisał w wiadomości
news:apr4jk$72m$1@gromojar.itpp.pl...
>
> Mam pytanie wczorja robilam gulasz, jestem poczatkujaca kucharka wiec
> wszystkie rady sa dla mnei cenne wg przepisu mialam mieso otoczyc w mace i
> podsmazyc na rozgrzanej patelni a potem do rondla i dusisc \
> Tak zrobilam ale mieso mimo przysmazenia go bylo niesmaczne maka jakas
taka
> rozmiekczona
> Co zrobic zeby gulasz byl dobry?
> --
> --
> Megi
>
> Zrobisz na pewno dobry gulasz, jeśli najpierw podsmażysz cebulę, a nastę
pnie dodasz mięso na gulasz i je dobrze podsmażysz. Po kilku minutach
dolejesz wody i wsypiesz słodką paprykę. Dusisz 1,5 lub 2 godziny- w
zależności od mięsa. Nie ma prawa się nie udać!!!
Pozdrawiam
Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-01 18:51:42

Temat: Re: Gulasz
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "MW" <a...@a...com> napisał w wiadomości
news:apr4jk$72m$1@gromojar.itpp.pl...
>
> Mam pytanie wczorja robilam gulasz, jestem poczatkujaca kucharka wiec
> wszystkie rady sa dla mnei cenne wg przepisu mialam mieso otoczyc w mace i
> podsmazyc na rozgrzanej patelni a potem do rondla i dusisc \
> Tak zrobilam ale mieso mimo przysmazenia go bylo niesmaczne maka jakas
taka
> rozmiekczona
> Co zrobic zeby gulasz byl dobry?
> --
> --
> Megi


na koniec zamiast maki daje razowy chleb, ktory fantastycznie zageszcza
gulasz i nadaje niepowtarzalnegomsmaku

Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-01 20:28:13

Temat: Re: Gulasz
Od: "Kropelka*" <k...@u...niewinne.serwery.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:aptdn3$n4u$1@news2.tpi.pl...

> polecam zaopatrzyc sie w szybkowar (garnek cisnieniowy), czas duszenia do
> zupelnej miekkosci- circa 40 minut i nic w tzw. miedzyczasie nie dolewasz
i
> nie pilnujesz. A cebulka w polplasterkach surowa, wrzucona na starcie
razem
> z obsmazonym partiami miesem i wegeta rozplywa sie na koniec w sosie .

mam taki zamiar. Tylko kase musze uzbierac.... moze za jakis czas
Kropelka

>
> Jola L-L
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-01 20:35:30

Temat: Re: Gulasz
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 1 Nov 2002 19:51:42 +0100, "MechaGodzilla"
<m...@n...pl.NOSPAM> wrote:

>
>
>
>na koniec zamiast maki daje razowy chleb, ktory fantastycznie zageszcza
>gulasz i nadaje niepowtarzalnegomsmaku
>
>Mechcia
>

Do gara ? Zanim podasz?
;-)
Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-02 22:15:04

Temat: Re: Gulasz
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Art(Gruby)" <j...@p...net> napisal w wiadomosci
news:35p5su4hiobc89jhkc5r37g5nj31jqr29l@4ax.com...
> >na koniec zamiast maki daje razowy chleb, ktory fantastycznie zageszcza
> >gulasz i nadaje niepowtarzalnegomsmaku
> >
> >Mechcia
> >
>
> Do gara ? Zanim podasz?
> ;-)
> Art(Gruby).



jak juz mieso miekkie to wrzucam, ma sie pogotowac tyle zeby chleb sie
rozpadl, ok 20 do 30 minut.
wierz mi, efekt wyborny!


Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-04 18:48:18

Temat: Re: Gulasz
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Do gara ? Zanim podasz?
> > ;-)
> > Art(Gruby).

> jak juz mieso miekkie to wrzucam, ma sie pogotowac tyle zeby chleb sie
> rozpadl, ok 20 do 30 minut.
> wierz mi, efekt wyborny!

Art łapie cię za słówka: "na koniec".
Nie czujesz presji?
Są tacy, co gulasz jedzą z chlebem.
;-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak

"Learn the rules. Then break some."



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nalewka z kwiatow czarnego bzu dla Krysi opakowanej :-)
Wyborcza-wedliny i woda
Boska zalewajka Kaski (obiecana Waldkowi)
Pytanie o naleśniki
Grzane wino, wersja biala - pomozcie ;-)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »