Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.
tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: JUTRO KROKIETY
Date: Sun, 25 Nov 2007 03:12:54 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <fialos$ifp$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abcn144.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1195956828 18937 83.6.229.144 (25 Nov 2007 02:13:48
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 25 Nov 2007 02:13:48 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:306311
Ukryj nagłówki
Nadzienie:
Blanszowane opieńki z zamrażarki
Mięso wieprzowe i drobiowe z bulionów - z zamrażarki
Cebula zeszklona na oleju słonecznikowym.
Jak zwykle naprawdę genialny i fenomenalny Fenomen - cebula w malakserze
drobno posiekana dolnymi nożami, wrzucona na patelnię na olej, po zeszkleniu
dodane opieńki.
Tymczasem do malaksera trafia rozmrożone mięso, na to podduszone i
gorące opieńki z cebulą (malakser Fenomena wytrzymuje tę temperaturę).
Opcja "autoimpulse" - nie chcę zbyt rozdrobionych grzybów, farsz
wyłożony do miski i po ostygnięciu do chłodziarki - poczeka do jutra (to już
dzisiaj)!!! :-)), a dzisiaj szklanka wody, szklanka mleka, dwie szklanki
mąki, szczypta soli - Fenomen oczywiście - mikser zbełta ciasto na
naleśniki - po godzinie do ciasta (w mikserze) - dodatek oleju
słonecznikowego i ponowne zmiksowanie ciasta - już z napuszoną mąką...
Naprawdę dowolne patelnie - jedna duża aluminiowa, druga też aluminiowa,
ale teflonowana - Maruda potrafi - tylko złej tanecznicy i spódnica zawadza.
Po usmażeniu naleśników nakładanie farszu, zwijanie i po zmoczeniu w jajku
opanierowanie i obsmażenie.
Pychotka.
Na pohybel Bluzgawicy i kupojadom.
|