Data: 2007-11-25 02:12:54
Temat: JUTRO KROKIETY
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nadzienie:
Blanszowane opieńki z zamrażarki
Mięso wieprzowe i drobiowe z bulionów - z zamrażarki
Cebula zeszklona na oleju słonecznikowym.
Jak zwykle naprawdę genialny i fenomenalny Fenomen - cebula w malakserze
drobno posiekana dolnymi nożami, wrzucona na patelnię na olej, po zeszkleniu
dodane opieńki.
Tymczasem do malaksera trafia rozmrożone mięso, na to podduszone i
gorące opieńki z cebulą (malakser Fenomena wytrzymuje tę temperaturę).
Opcja "autoimpulse" - nie chcę zbyt rozdrobionych grzybów, farsz
wyłożony do miski i po ostygnięciu do chłodziarki - poczeka do jutra (to już
dzisiaj)!!! :-)), a dzisiaj szklanka wody, szklanka mleka, dwie szklanki
mąki, szczypta soli - Fenomen oczywiście - mikser zbełta ciasto na
naleśniki - po godzinie do ciasta (w mikserze) - dodatek oleju
słonecznikowego i ponowne zmiksowanie ciasta - już z napuszoną mąką...
Naprawdę dowolne patelnie - jedna duża aluminiowa, druga też aluminiowa,
ale teflonowana - Maruda potrafi - tylko złej tanecznicy i spódnica zawadza.
Po usmażeniu naleśników nakładanie farszu, zwijanie i po zmoczeniu w jajku
opanierowanie i obsmażenie.
Pychotka.
Na pohybel Bluzgawicy i kupojadom.
|