Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.g
ermany.com!postnews.google.com!38g2000cwa.googlegroups.com!not-for-mail
From: "la-la" <d...@y...ie>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Jak nalezy obslugiwac maszynke do ravioli VASA
Date: 12 Jan 2007 14:46:44 -0800
Organization: http://groups.google.com
Lines: 25
Message-ID: <1...@3...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: 87.239.47.81
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
X-Trace: posting.google.com 1168642017 28952 127.0.0.1 (12 Jan 2007 22:46:57 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Fri, 12 Jan 2007 22:46:57 +0000 (UTC)
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.9)
Gecko/20061206 Firefox/1.5.0.9,gzip(gfe),gzip(gfe)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: 38g2000cwa.googlegroups.com; posting-host=87.239.47.81;
posting-account=Ws4bKA0AAAD4MhsqUAd0eZqoISDiLlBZ
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:287789
Ukryj nagłówki
Czesc
Dostalem Maszynke do Ravioli (VASA) i nie wiem jak sie jej uzywa.
Jest taka jak na tym zdjeciu:
http://images.google.com/images?q=tbn:1eQSOYX7G1xaeM
:http://www.meilleurduchef.com/mdc/photo/produits/lt
e/accessoire_ravioli_machine_petrisseuse_gd.jpg
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.pa
nzarellafoods.com/_images/Ravioli_Machine.jpg&imgref
url=http://www.panzarellafoods.com/pasta.html&h=317&
w=188&sz=39&hl=en&start=7&tbnid=qFrmSwAorV3gZM:&tbnh
=118&tbnw=70&prev=/images%3Fq%3Dravioli%2Bmachine%26
svnum%3D10%26hl%3Den%26lr%3D%26sa%3DG
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.ep
inions.com/images/opti/c6/68/Norpro_Ravioli_Pasta_Ma
chine_Small_Appliances-resized200.jpg&imgrefurl=http
://www.epinions.com/Norpro_Ravioli_Pasta_Machine_Sma
ll_Appliances/display_~latest_prices&h=200&w=200&sz=
6&hl=en&start=18&tbnid=fap0lEw41-qR7M:&tbnh=104&tbnw
=104&prev=/images%3Fq%3Dravioli%2Bmachine%26svnum%3D
10%26hl%3Den%26lr%3D%26sa%3DG
Jedna czesc, wedlug mnie, ma walkowac ciasto, a druga czesc, ma robic
te ravioli
z 2 kawalkow makaranu, ktore skleja ta druga przystawka, a miedzy te
kawalki wpada farsz czy cos podobnego.
Jakie zrobic ciasto aby ta maszynka je walkowala i jaka ustawic grubosc
?
Pozniej chyba trzeba odciac pasek tym wzornikiem, wyszuszyc troche
i wlozyc 2 paski z obu stron i cos do srodka.
Chcialbym zrobic pierogi z serem.
Czy ta maszynka je sklei tak mocno, ze bedzie je mozna ugotowac, czy to
tylko sie nadaje do pieczenia ?
Zrobilem ciasto na makaron, rozne wilgotnosci, ale pod spodem ten walek
raczej je rozrywa, sa dziury, a nie tak jak na zdjeciach.
|