Data: 2005-07-06 07:58:13
Temat: Jak zrobic szynke na kanapki
Od: m...@p...pl (McMac)
Pokaż wszystkie nagłówki
Zniechęcony spadającą jakością wędlin w sklepach, wraz z rosnącymi cenami,
stwierdziłem że może warto pokusić się o "domowy wyrób" wędlin.
Jak w takim razie, w warunkach domowo-blokowych zrobić dobrą szynkę (lub coś
poodobnego: np schab) na kanapki? Chodzi mi o to, żeby to miało dobry smak i
konsystencję pozwalającą na pokrojenie w cienkie plasterki. Zakładam pieczenie w
piekarniku.
Moje pierwsze doświadczenie w tym względzie skończyło się połowicznym sukcesem:
konsystencja ok (bardzo twarda :-), smak taki sobie: trochę sucha.
Może ma ktoś sprawdzony patent, albo może mnie nakierować na jakiś przepis?
--
- Maciej Kulawik ----------------
- m...@p...pl --------------
|