Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaką patelnię lupić?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jaką patelnię lupić?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 509


« poprzedni wątek następny wątek »

111. Data: 2015-02-15 14:30:57

Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:24:48 +0100, Wiesiaczek napisał(a):

> Tymczasem zagłębienia skutecznie uniemożliwiają ścięcie wierzchniej
> warstwy białka bez ścięcia żółtka, co jest skrajnie naganne.

No ale TO się przykrywa pokrywką - para bardzo szybko ścina białko 333-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


112. Data: 2015-02-15 14:35:10

Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

XL wrote:
cierek :->
>>>
>>> Aha - tylko koniecznie żeby szczotka miała teleskopy, silikony itp, a
>>> ścierki były "samopochłaniające brud".
>>> PS. Piszę, bo może przeczyta, to będzie WRESZCIE PO LATACH wiedział, co
>>> się żonie kupuje w prezencie! :->
>>
>> Mój to mi porządną, nie wymagającą szczoty do szorowania podłogę
>> położył...
>
>
> Też mam porządną podłogę - dlatego z nudów wręcz MARZĘ o szczocie. Tak
> zamiast tych nudnych kwiatków najchętniej.

Po co Ci w takim razie szczota?
A wiem, do pochwalenia się kwiatami od męża ;->

>> I nawet się nie boi wrócić do domu z patelnią, bo się żona obrazi...
>
> Mój woli wrócić z bukietem i/lub biletem na koncert - a patelnie, garnki,
> deski do prasowania kupuję sama, on się takimi rzeczami nie zajmuje, mając
> na głowie tylko (leń jeden) to, żeby było za co - a dalej to się (leń
> jeden) absolutnie w nic nie wtrąca, poza wnoszeniem zakupów do samochodu i
> do domu.

Mam współczuć czy zazdrościć?

No i w takim razie kup sobie tą szczotę, jak już masz za co, w końcu on się
takimi rzeczami nie zajmuje.
--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


113. Data: 2015-02-15 14:38:07

Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

bbjk wrote:

> W dniu 2015-02-15 o 14:21, krys pisze:
>
>> Ale jak patelnie niepotrzebna, a przytarga to jak traktować?
> Docenić intencje, zawsze może przydaćsie.

Otóż to.
>
>> Wiadomo, że nie traktuje się tego jak prezent. Nie ma się co nadymać.
> Hem? nie nadymam się przecie.
> Tak to odebrałaś?

Nieee :-). Uprzedziłam fakty:-)
>
>> Dawno temu na przeprosiny dostałam chryzantemę. W sumie mnie
>> rozśmieszyła, bo wiedziałam, że po prostu TŻ się spodobała, bo była żółta
>> (mój ulubbiony wtedy kolor), ładna i w ogóle chciał się zrehabilitować.
>> Ale oczywiście nie omieszkałam skwitować, że mógł pójść na całość i kupić
>> wieniec;-). A on po prostu kupił ładny kwiatek. ;-).
> I ja nieraz dostawałam chryzantemy, kwiatki, jak kwiatki, całkiem nie
> miałam cmentarnych asocjacji.

Skojarzenia to rzecz indywidualna.
Niektóre kobiety śmiertelnie się obrażają za krem przeciwzmarszczkowy.


--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


114. Data: 2015-02-15 14:38:54

Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 15.02.2015 o 14:30, krys pisze:
> Wiesiaczek wrote:
>
>
>> Tymczasem zagłębienia skutecznie uniemożliwiają ścięcie wierzchniej
>> warstwy białka bez ścięcia żółtka, co jest skrajnie naganne.
>> Bo wtedy albo mamy gluty na talerzu albo ścięte żółtko.
>
> E tam, wystarczy:
> a) na chwilę przykryć patelnię pokrywką
> lub
> b) przewrócić jajko do góry dnem też na chwilę
> Uzyskujemy piękne jajo sadzone.

To prawda i tak czasami widzę (to odwracanie) u kucharzy smażących jajka
w kurortowych hotelach all inclusive.
Ale im bardziej zależy na czasie, bo efektem ubocznym jest, w obu
opisanych przez Ciebie przypadkach utrata estetyki takiego jaja - żółtko
traci swój żywy kolor i jest pokryte mętną powłoką ściętego białka.



--
Wiesiaczek (dziś z DC)

"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


115. Data: 2015-02-15 14:40:03

Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 15.02.2015 o 14:30, XL pisze:
> Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:24:48 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
>
>> Tymczasem zagłębienia skutecznie uniemożliwiają ścięcie wierzchniej
>> warstwy białka bez ścięcia żółtka, co jest skrajnie naganne.
>
> No ale TO się przykrywa pokrywką - para bardzo szybko ścina białko 333-)
>

Właśnie wyjaśniłem problem w poście do Kryśki :)

--
Wiesiaczek (dziś z DC)

"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


116. Data: 2015-02-15 14:43:47

Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wiesiaczek wrote:

> W dniu 15.02.2015 o 14:30, krys pisze:
>> Wiesiaczek wrote:
>>
>>
>>> Tymczasem zagłębienia skutecznie uniemożliwiają ścięcie wierzchniej
>>> warstwy białka bez ścięcia żółtka, co jest skrajnie naganne.
>>> Bo wtedy albo mamy gluty na talerzu albo ścięte żółtko.
>>
>> E tam, wystarczy:
>> a) na chwilę przykryć patelnię pokrywką
>> lub
>> b) przewrócić jajko do góry dnem też na chwilę
>> Uzyskujemy piękne jajo sadzone.
>
> To prawda i tak czasami widzę (to odwracanie) u kucharzy smażących jajka
> w kurortowych hotelach all inclusive.
> Ale im bardziej zależy na czasie, bo efektem ubocznym jest, w obu
> opisanych przez Ciebie przypadkach utrata estetyki takiego jaja - żółtko
> traci swój żywy kolor i jest pokryte mętną powłoką ściętego białka.

To zależy od tego, kto jaką estetykę woli - jajo rozplaskane po talerzu, czy
uformowane, przykryte białkiem.


--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


117. Data: 2015-02-15 14:44:12

Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:35:10 +0100, krys napisał(a):

> XL wrote:
> cierek :->
>>>>
>>>> Aha - tylko koniecznie żeby szczotka miała teleskopy, silikony itp, a
>>>> ścierki były "samopochłaniające brud".
>>>> PS. Piszę, bo może przeczyta, to będzie WRESZCIE PO LATACH wiedział, co
>>>> się żonie kupuje w prezencie! :->
>>>
>>> Mój to mi porządną, nie wymagającą szczoty do szorowania podłogę
>>> położył...
>>
>> Też mam porządną podłogę - dlatego z nudów wręcz MARZĘ o szczocie. Tak
>> zamiast tych nudnych kwiatków najchętniej.
>
> Po co Ci w takim razie szczota?
> A wiem, do pochwalenia się kwiatami od męża ;->

Ale ja myśle o tym:
https://dobreczary.files.wordpress.com/2013/03/miotc
582a-wersja-de-lux.jpg?w=547
To przyjęłabym z zachwytem 3333-]



>
>>> I nawet się nie boi wrócić do domu z patelnią, bo się żona obrazi...
>>
>> Mój woli wrócić z bukietem i/lub biletem na koncert - a patelnie, garnki,
>> deski do prasowania kupuję sama, on się takimi rzeczami nie zajmuje, mając
>> na głowie tylko (leń jeden) to, żeby było za co - a dalej to się (leń
>> jeden) absolutnie w nic nie wtrąca, poza wnoszeniem zakupów do samochodu i
>> do domu.
>
> Mam współczuć czy zazdrościć?
>
> No i w takim razie kup sobie tą szczotę, jak już masz za co, w końcu on się
> takimi rzeczami nie zajmuje.


Myślisz? To pójdę i kupię, może rzeczywiście. Niech chłop wreszcie
zrozumie, że kobieta po 34 latach małżeństwa ma prawo mieć DOSYĆ tych
kwiatków, biletów, brylantów i liścików, i wogle!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


118. Data: 2015-02-15 14:46:34

Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:38:07 +0100, krys napisał(a):

> Skojarzenia to rzecz indywidualna.
> Niektóre kobiety śmiertelnie się obrażają za krem przeciwzmarszczkowy.

Owszem, ja do nich ZDECYDOWANIE należę. Krem przeciwzmarszczkowy kupuję
sobie sama - razem z pastą do zębów, tarką do pięt, obcinaczem do paznokci
i podpaskami.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


119. Data: 2015-02-15 14:49:21

Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

XL wrote:

> Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:35:10 +0100, krys napisał(a):
>
>> XL wrote:
>> cierek :->
>>>>>
>>>>> Aha - tylko koniecznie żeby szczotka miała teleskopy, silikony itp, a
>>>>> ścierki były "samopochłaniające brud".
>>>>> PS. Piszę, bo może przeczyta, to będzie WRESZCIE PO LATACH wiedział,
>>>>> co się żonie kupuje w prezencie! :->
>>>>
>>>> Mój to mi porządną, nie wymagającą szczoty do szorowania podłogę
>>>> położył...
>>>
>>> Też mam porządną podłogę - dlatego z nudów wręcz MARZĘ o szczocie. Tak
>>> zamiast tych nudnych kwiatków najchętniej.
>>
>> Po co Ci w takim razie szczota?
>> A wiem, do pochwalenia się kwiatami od męża ;->
>
> Ale ja myśle o tym:
> https://dobreczary.files.wordpress.com/2013/03/miotc
582a-wersja-de-
lux.jpg?w=547
> To przyjęłabym z zachwytem 3333-]

To jest MIOTŁA pszę pani.
Pasuje do Ciebie:->


--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


120. Data: 2015-02-15 14:52:38

Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 15.02.2015 o 14:43, krys pisze:
> Wiesiaczek wrote:
>
>> W dniu 15.02.2015 o 14:30, krys pisze:
>>> Wiesiaczek wrote:
>>>
>>>
>>>> Tymczasem zagłębienia skutecznie uniemożliwiają ścięcie wierzchniej
>>>> warstwy białka bez ścięcia żółtka, co jest skrajnie naganne.
>>>> Bo wtedy albo mamy gluty na talerzu albo ścięte żółtko.
>>>
>>> E tam, wystarczy:
>>> a) na chwilę przykryć patelnię pokrywką
>>> lub
>>> b) przewrócić jajko do góry dnem też na chwilę
>>> Uzyskujemy piękne jajo sadzone.
>>
>> To prawda i tak czasami widzę (to odwracanie) u kucharzy smażących jajka
>> w kurortowych hotelach all inclusive.
>> Ale im bardziej zależy na czasie, bo efektem ubocznym jest, w obu
>> opisanych przez Ciebie przypadkach utrata estetyki takiego jaja - żółtko
>> traci swój żywy kolor i jest pokryte mętną powłoką ściętego białka.
>
> To zależy od tego, kto jaką estetykę woli - jajo rozplaskane po talerzu, czy
> uformowane, przykryte białkiem.

De gustibus... coś tam - coś tam... :)


--
Wiesiaczek (dziś z DC)

"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 11 . [ 12 ] . 13 ... 20 ... 51


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dieta przy stwardnieniu rozsianym
Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Gdyby ktoś chcial zmierzyć pH swojego chlebowego zakwasu lub pH swojego ciasta...
Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Jak się ma tycie i szczuplenie do E= mc kwadrat?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »