Data: 2001-05-07 15:02:15
Temat: Kefir
Od: e...@o...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Instytut Kefiru Zawiadamia*
W ramach prowadzonych studiów nad kefirem*, bardzo prosze kolezanki i
kolegów o informacje dotyczace tego produktu, o ile cos na ten temat jest w
Waszym posiadaniu.
Intersuje mnie wszystko, czyli: technologia domowa, przemyslowa,
praktyczne zastosowanie (przepisy - ktos podawal jakis napój na kefirze i
ogórku),
zachodzace reakcje w stycznosci z innymi produktami (z czym laczyc, z czym
nie), zmiana wlasciwosci potraw z udzialem skladnika kefiru, etymologia,
gastro-etnografia*, wlasciwosci lecznicze, uczulajace.
Gdzie o tym czytac, z kim o tym rozmawiac?
Strony WWW, ksiazki, Wasze archiwa.
Jesli ktos moze mi pomóc, prosze o wiadomosci na "priva" by nie zapychac
pozostalym uczestnikom subskrybcji.
Zebrane i sklasyfikowane informacje udostepniam kazdemu na zyczenie, badz
jak chcecie okresowo w postaci raportów na grupie.
Jarek
e...@o...pl
(Wasz nowy kolega).
* Pojecia robocze wymyslone dla celów formalnych.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|