Data: 2001-09-19 19:21:54
Temat: Kluski do gulaszu
Od: <j...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hi - pare dni temu postanowilem zrobic gulasz w/g przepisu W.L.
Wszystko szlo wspaniale do momentu robienia ciasta na kluseczki. Wladyslaw
podaje : "80 g maki, jedno jajko, sol ze skladnikow robimy ciasto bez dodatku
wody, " - niestety po wymieszaniu tych skladnikow miale sucha .skawalone make
ktora nie dala sie wyrabiac... Dodalem nastepne jajo i nastepne i
nastepne...masa byla elastyczna ale po wlozeniu do goracego gulaszu i gotowaniu
przez ok 15 minut nic nie wyplywalo... Przeciwnie male kawaleczki ciasta
skamienialy...;-)))))
Czy ja cos skopalem? Czy przepis jest niepelny...?
P.S.
Zobaczymy czy jestem calkowicie zablokowany czy to tylko moj paranoiczny ISP...
Art(Gruby)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|