Data: 2002-01-03 01:50:39
Temat: Kurczak z zebami
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zrobilam wczoraj po raz ktorys tego kurczaka, nadzianego wieloma zabkami
czosnku tuz pod skora, i stwierdzilam, ze jak czosnek jest upieczony, to
sie nie ma smoczego oddechu po zjedzeniu. Mieso bylo pysznie perfumowane
czosnkiem, sam czosnek byl mieciutki i upieczony, rozmazywal sie wrecz,
a sos zrobilam cienki, prosto z brytfanki, tylko odtluszczony i ledwo
zaciagniety zasmazka, bo mial sam w sobie wspanialy smak. Kurczaka
oblozylam rowniez kawalkami kwasnych jablek, ktore podczas pieczenia sie
rozpadly i zagescily sos. Ziemniaki pieklam zawiniete w folie w tym
samym czasie, co kurczaka. Polecam.
Magdalena Bassett
|