Data: 2001-07-15 16:48:13
Temat: Kurki
Od: "Adam" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jolu!!
Kureczki zalewasz na pół dnia słoną wodą(łatwiej oczyścić).
Natsępnie obgotowujesz je w wodzie lekko osolonej(mozesz dodac troche
Vegety).
Następnie na patelni zeszkilisz cebulkę na półzłoty kolor,dodajesz do niej
kurki i tu ważne -koniecznie masełko i dusisz.
Na koniec duszenia wbijasz jejeczko lub dwa zależnie od ilości kurek i po
ścięciu jajeczka już gotowe.
Możesz podawać ze świeżym wiejskim chlebkiem lub z ziemniaczkami posypanymi
koperkiem.
Pamiętaj, że kurki dużą tracą na objętości tak więc np. na trzy oosby to
trzeba jednak ok.1,5 kg.
Pozdrawiam i życzę smacznego.
|