Data: 2001-07-16 11:16:44
Temat: Re: Kurki
Od: "Jolanta Budzisz" <b...@z...szczecin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzięki stokrotne
Pozdrawiam
Jola
Adam napisał(a) w wiadomości: ...
>Jolu!!
>Kureczki zalewasz na pół dnia słoną wodą(łatwiej oczyścić).
>Natsępnie obgotowujesz je w wodzie lekko osolonej(mozesz dodac troche
>Vegety).
>Następnie na patelni zeszkilisz cebulkę na półzłoty kolor,dodajesz do niej
>kurki i tu ważne -koniecznie masełko i dusisz.
>Na koniec duszenia wbijasz jejeczko lub dwa zależnie od ilości kurek i po
>ścięciu jajeczka już gotowe.
>Możesz podawać ze świeżym wiejskim chlebkiem lub z ziemniaczkami posypanymi
>koperkiem.
>Pamiętaj, że kurki dużą tracą na objętości tak więc np. na trzy oosby to
>trzeba jednak ok.1,5 kg.
>Pozdrawiam i życzę smacznego.
>
>
|