Data: 2002-12-12 12:23:20
Temat: MM-sernik
Od: "misiczka" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
kostka masła
900 gramów serka Tosca light
3 jajka
fruktoza do smaku ew. można spróbować dać słodzik
zapach waniliowy
Miksujemy masło, ser, żóltka, fruktozę w robocie kuchennym, albo ucieramy w
makutrze na gładką masę. Dodajemy ubite na pianę białka, miksujemy, albo
dobrze mieszamy.
Pieczemy godzinę w 180 stopniach. Schładzamy i wstawiamy na 8 godzin do
lodówki.
Zjadamy ;-)
Aha. Sernik trzeba trzymać w lodówce, bo inaczej się rozpłynie i będzie
niesmaczny.
Można do masy dodać rodzynki i orzechy, żeby było bardziej "monti" ;-)
PS. W pierwotnym przepisie był cukier :-)
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Ludzie dzielą się na tych, którzy kochają koty
i na tych, pokrzywdzonych przez los (O. Wilde)
http://www.misiczka.republika.pl
|