Data: 2002-12-12 13:01:24
Temat: Re: MM-sernik
Od: "Hafsa" <h...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "misiczka" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ata2ka.3vvchj9.1@misiczka.pl...
> kostka masła
> 900 gramów serka Tosca light
> 3 jajka
> fruktoza do smaku ew. można spróbować dać słodzik
> zapach waniliowy
>
> Miksujemy masło, ser, żóltka, fruktozę w robocie kuchennym, albo ucieramy
w
> makutrze na gładką masę. Dodajemy ubite na pianę białka, miksujemy, albo
> dobrze mieszamy.
> Pieczemy godzinę w 180 stopniach. Schładzamy i wstawiamy na 8 godzin do
> lodówki.
> Zjadamy ;-)
>
> Aha. Sernik trzeba trzymać w lodówce, bo inaczej się rozpłynie i będzie
> niesmaczny.
>
> Można do masy dodać rodzynki i orzechy, żeby było bardziej "monti" ;-)
>
> PS. W pierwotnym przepisie był cukier :-)
>
> pozdrawiam cieplutko
> misiczka z Wrocławia
>
Uwazasz,ze ten przepis jest Monti?A polaczenie tluszczu ,bialka i
cukru?Hmmm,ja nie sprobuje.Sama szukalam przepisu ,ale raczej na sernik na
zimno,bez tluszczu,nie udal mi sie.Pozdrawiam Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|