Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mi
muw.edu.pl!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Hafsa" <h...@g...pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: MM-sernik
Date: Thu, 12 Dec 2002 14:01:24 +0100
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 35
Message-ID: <ata0rg$3ot$1@news.gazeta.pl>
References: <a...@m...pl>
NNTP-Posting-Host: pf152.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.gazeta.pl 1039697584 3869 217.99.224.152 (12 Dec 2002 12:53:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Dec 2002 12:53:04 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-User: hafsa
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:12789
Ukryj nagłówki
Użytkownik "misiczka" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ata2ka.3vvchj9.1@misiczka.pl...
> kostka masła
> 900 gramów serka Tosca light
> 3 jajka
> fruktoza do smaku ew. można spróbować dać słodzik
> zapach waniliowy
>
> Miksujemy masło, ser, żóltka, fruktozę w robocie kuchennym, albo ucieramy
w
> makutrze na gładką masę. Dodajemy ubite na pianę białka, miksujemy, albo
> dobrze mieszamy.
> Pieczemy godzinę w 180 stopniach. Schładzamy i wstawiamy na 8 godzin do
> lodówki.
> Zjadamy ;-)
>
> Aha. Sernik trzeba trzymać w lodówce, bo inaczej się rozpłynie i będzie
> niesmaczny.
>
> Można do masy dodać rodzynki i orzechy, żeby było bardziej "monti" ;-)
>
> PS. W pierwotnym przepisie był cukier :-)
>
> pozdrawiam cieplutko
> misiczka z Wrocławia
>
Uwazasz,ze ten przepis jest Monti?A polaczenie tluszczu ,bialka i
cukru?Hmmm,ja nie sprobuje.Sama szukalam przepisu ,ale raczej na sernik na
zimno,bez tluszczu,nie udal mi sie.Pozdrawiam Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|