Data: 2002-09-23 10:27:10
Temat: Mam tonę jabłek
Od: G...@U...onet.pl (Grzegorz Janoszka)
Pokaż wszystkie nagłówki
No może nie tonę, ale straaaaaasznie tego dużo i nie wiem, co z tym zrobić.
Kompotów i takich-dziwnych-jabłek-w-słoiku-do-ciasta mam już masę.
W książce kucharskiej mam przepisy na dżem, marmoladę, powidła i konfiturę.
Wszystko to jest strasznie dziwne i boję się eksperymentować.
Dżem tam opisywany to na pewno nie jest to, co się kupuje w sklepie, a
boję się też, że będzie to masakrycznie słodkie i nie zjem tego.
Mam pytanie: czym różnią się od siebie marmolada, powidłą i konfitura?
Co można dać potem do naleśników? A czym można smarować chleb (żeby to
nie było za słodkie!!)?
Dzięki za pomoc, mam nadzieję, że cos się uda z tego zrobić.
A może ktoś ma jakiś przepis na coś dobrego, gdzie nie schodzi więcej
cukru niż jabłek?
--
Grzegorz Janoszka
www.consulta.pl odpowiadając POPRAW adres
Na newsy piszę prywatnie i wyrażam swoje prywatne poglądy, które nie mają
nic wspólnego z moimi byłymi, obecnymi i przyszłymi pracodawcami.
|